"Ako sa mnom ne doživiš orgazam, ti nikada nećeš biti glumica": Oštećena navela Mikin "poseban tretman" za prijemni na glumu

31.01.2023

11:58

0

Oštećena N. V. tvrdi da ju je profesor glume u dva navrata polno uznemiravao kao maloletnicu

"Ako sa mnom ne doživiš orgazam, ti nikada nećeš biti glumica": Oštećena navela Mikin "poseban tretman" za prijemni na glumu
Mika Aleksić u sudnici - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ispitivanjem jedne od oštećenih danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji se tereti za silvoanje i seksualno zlostvaljanje više njegovih učenica.

Oštećena N.V. je potvrdila svoj raniji iskaz i navela da ju je Aleksić polno uznemiravao u dva navrata - prvi put kada je imala 14 ili 15 godina, a drugi put kada je imala 17 godina. Tokom prvog seksualnog uznemiravanja, kako je rekla, Aleksić joj je rekao da podigne suknju i da se okrene, a u drugom slučaju kada je imala 17 godina, kako je kazala, Aleksić ju je dodirivao po zadnjici protiv njene volje. Ona je rekla da se to podrazumevalo i da su sve devojčice u grupi pričale o toj neprijatnosti koju je ona tad doživela prvi put.

Odgovarajući na pitanja odbrane, N.V. je kazala da je samoinicijativno otišla u policijiu bez ičijeg nagovora i da je sama podnela prijavu protiv Aleksića. Svedočila je da je njena najbolja drugarica, takođe polaznica škole, seksualno uznemiravana i da joj je pričala o tome.

Tanjug/Sava Radovanović
Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje više polaznica svoje škole glume

Na pitanje odbrane N.V. je odgovorila da je Aleksić imao običaj da vređa i ponižava polaznike te škole tokom monologa koji su oni imali u sklopu nastave. Na pitanje sudije šta znači poseban tretman tokom pripremne nastave za prijamni ispit za Fakultet dramskih umetnosti, N.V. je odgovorila da je čula kako je Aleksić rekao njenoj najboljoj drugarici I.V. "ako večeras ne doživiš orgazam sa mnom, ti nikad nećeš biti dobra glumica".

Po završetku ispitivanja oštećene, Aleksićev branilac je zatražio suočavanje Aleksića i oštećene N.V. zbog, kako je tvrdio, "niza laži, fabrikovanih činjenica koje je ona iznela tokom svedočenja". Sudija je odredio pauzu nakon koje će druga oštećena dati svoj iskaz i odgovarati na pitanja.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju. Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, a potom i druge devojke.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike