Zločin bez povoda: "Ubica sa Tvitera" nožem na ulici izbo mladića koga nije poznavao!

27.01.2024

08:00

0

"Žrtvu izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem"

Zločin bez povoda: "Ubica sa Tvitera" nožem na ulici izbo mladića koga nije poznavao!
Neđeljko Đurović i Miloš Mileusnić - Copyright Printscreen/Facebook

Student iz Čačka Miloš Mileusnić ubijen je na današnji dan pre tačno pet godina ispred ulaza zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Za ovo svirepo ubistvo pravosnažno je na 35 godina zatvora osuđen Neđeljko Đurović, kome je prvo izrečeno tri decenije robije, ali mu je Apelacioni sud povećao kaznu. Đurović je u medijima i javnosti poznat i kao "ubica sa Tvitera".

Ðurović je oglašen krivim za teško ubistvo, i to na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza. On je, kako se navodi, 27. januara 2019. godine, oko 5.50, izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće. Naleteo je na Mileusnića i izbo ga, iako ga nije poznavao.

- Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišljajem, zbog čega je osuđen za krivično delo teško ubistvo na podmukao način - rekla je sutkinja Nataša Albijanić prilikom izricanja presude.

Sutkinja je podsetila da je Ðurović sam odveo policajce na mesto gde je bacio nož, kao i da sud nije prihvatio njegovu odbranu u kojoj je negirao da je on počinio zločin. Prihvaćeno je svedočenje policajaca. Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinskopravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne i pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je tražilo da Đurović bude osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, uprkos tome što je od početka suđenja negirao da je on taj koji je nasmrt Mileusnića izbo nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara.

"Pravda za Miloša"

Kako su mediji pisali, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali je godinama živeo u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan. Mileusnić je bio student iz Čačka, a od zadobijenih povreda preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu.

Kamere iz ulaza i prodavnice sve snimile

Antropološkim veštačenjem nesumnjivo je utvrđeno da je na analiziranim snimcima iz ulaza zgrade u Dimitrija Tucovića i iz “Shop and go” prodavnice bio Đurović.

- Ima dovoljno elemenata da se tvrdi da je na snimcima optuženi, tim pre što je i sam priznao da je bio u “Shop and go”, a po onome što se vidi na snimcima, pre i posle toga, to je on – rekao je veštak Miroslav Busarćević u sudnici.

Presudu je Ðurović, koji je na ruci nosio brojanicu sa krstićem, saslušao mirno stojeći, dok su dvojica stražara bila pored njega, a nakon toga je pitao sutkinju da li može i on nešto da kaže. Ona mu je odgovorila da za to nije ni vreme ni mesto.

Foto: Facebook/Printscreen
Neđeljko Đurović

Prijatelji ubijenog Miloša Mileusnića, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se, pred izricanje presude, ispred beogradske Palate pravde i tu čekali presudu.

Većina njih nosila je iste majice, na kojima je bila ispisana poruka: “Samo da si nasmejan, takvog te pamtim”, a doneli su i transparent na kom je pisalo: “Pravda za Miloša”.

U sudnici, tokom izricanja presude Đuroviću, prisustvovao je i otac ubijenog mladića Goran Mileusnić, koji je bio obučen skroz u crno.

"Poljubila sam ga u šake"

Porodici ubijenog mladića ni danas, godinama kasnije, nije nimalo lakše. Njegova sestra Aleksandra Mileusnić je pre dve godine za medije opisala kako se oseća i kroz šta prolazi.

Sa ocem i majkom dogovorila se da Miloševa soba ostane u izvornom stanju, onakva kakvu je ostavio. Na pisaćem stolu su njegove slike kada je bio mali, sa punolestva i sa devojkom Katarinom, a na krevetu Miloševa garderba.

Facebook/Remembering Milos MIleusnic
Miloš Mileusnić

- Živim u jednoj neopisivoj tuzi, bolu... Jedno veliko nedostajanje. Svaki trenutak očekujem da će se pojaviti na vratima. Da će mi se nasmejati... - pričala je za medije Aleksandra, sestra ubijenog Miloša.

Posle saznanja da joj je brat ubijen želela je, kako je opisala, samo još jednom da ga vidi, i to dan nakon zločina. To je uradila zajedno sa roditeljima.

- Dozvolili su mi da ga vidim posle ubistva. On je ležao. Izgledao mi je kao da je zaspao i imao je mali smešak na licu. Poljubila sam ga u šake. Bio je hladan. Nikada tu sliku neću zaboraviti. Ta prostorija gde je on, svi mi koji ulazimo i on koji leži... - prisetila se Aleksandra dok su joj suze kvasile lice.

Tri godine posle ubistva, kako je opisala medijima, i dalje joj odjekuje Miloševa poslednja izjava: "Jao, Sale, za dva dana idemo u Francusku. Kako će da bude dobro. Moraš i ti da naučiš da skijaš..."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike