Nesvakidašnja zaplena carinika na Gradini: U tajnom bunkeru automobila otkriveno 343.000 evra! (FOTO)

19.01.2023

23:15

0

Autor: Mi. S.

Prvo otkriveno da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta vozila naknadno montiran

Nesvakidašnja zaplena carinika na Gradini: U tajnom bunkeru automobila otkriveno 343.000 evra! (FOTO)
Zapenjene devize na Gradini - Copyright Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 18. januara na prelazu Gradina sprečili krijumčarenje 343.000 neprijavljenih evra skrivenih u specijalno napravljenom bunkeru u prtljažniku jednog automobila.

Slučaj je otkriven kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen "folkscagen pasat", švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Putnici su carinicima na prelazu rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran. To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe.

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra.

O svemu je odmah obavešteno tužilaštvo, pa kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike