Ilija je neuračunljiv, mora na lečenje: Napadač iz crkve trojicu povredio!

16.01.2023

12:53

0

Autor: Lj.K.

Napad se dogodio 4. septembra 2022. u prostorijama Prve Hristove crkve u ulici Admirala Geprata

Ilija je neuračunljiv, mora na lečenje: Napadač iz crkve trojicu povredio!
Duševna bolnica Ilustracija - Copyright Profimedia

Iliji N. (39) Viši sud u Beogradu izrekao je meru obaveznog prihijatrijskog lečenja jer je u stanju neuračunljivosti 4. septembra 2022. u prostorijama Prve Hristove crkve pokušao da nožem ubije jednog muškarca, dok je dvojicu lakše povredio.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon sprovedene istrage i prikupljenih dokaza, podnelo je sudu predlog za izricanje takve mere, jer je utvrđeno da je Ilija N. krivična dela za koja se tereti izvršio u stanju neuračunljivosti usled šizofrenog poremećaja.

Mera će trajati dokle bude postojala potreba za njom, a sprovešće se u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Ilija N. je u nedelju 4. septembra oko 11 časova došao u prostorije verske organizacije Prva Hristova crkva u ulici Admirala Geprata i popeo se na prvi sprat noseći vojnički nož kojim je napao oštećene.

G.Z. je pokušao da ga smiri, ali je Ilija N. zamahnuo nožem ka njemu i posekao ga po grudima, a potom je sečivom povredio i S.M. po ruci. Oštećenom D.R.A, Ilija N. je naneo tešku telesnu povredu opasnu po život, a uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, dok su oštećeni zbrinuti u Urgentnom centru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike