Napadač u Hristovoj crkvi bio je neuračunljiv: Izbo čoveka lovačkim nože, mora na psihijatriju

03.11.2022

10:21

0

Autor: 24sedam

Napad je izvršio u prostorijama verske organizacije Prva Hristova crkva u ulici Admirala Geprata u centru Beograda

Napadač u Hristovoj crkvi bio je neuračunljiv: Izbo čoveka lovačkim nože, mora na psihijatriju
Hapšenje pomahnitalog napadača u Admirala Geprata - Copyright Printscreen/Pink

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog prihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema Iliji N. (39) zbog sumnje da je 4. septembra u prostorijama Prve Hristove crkve, pokušao da nožem ubije jednog muškarca, a dvojicu lakše povredio.

Nakon  istrage i prikupljenih dokaza utvrđeno je da je Ilija N. krivična dela za koja se tereti, izvršio u stanju neuračunljivosti usled šizfrenog poremećaja. Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor.

Sumnja se da je Ilija N. oštećene napao vojničkim nožem sa sečivom dužine 15 cm, u nedelju 4. septembra oko 11 časova. On je došao do prostorija verske organizacije Prva Hristova crkva u ulici Admirala Geprata i popeo se na prvi sprat, držeći nož u ruci.

Oštećeni G.Z. je pokušao da ga smiri, ali je Ilija N. zamahnuo nožem ka njemu i naneo mu površinsku posekotinu u predelu grudi, a potom i S.M. posekotinu u predelu leve podlaktice.

Oštećenom D.R.A, Ilija N. je naneo zbirno tešku telesnu povredu opasnu po život - posekotinu leve nadlaktice u predelu arterije i jednu otvorenu ranu trbuha.

Uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, a oštećeni su zbrinuti u Urgentnom centru

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike