Vozi se pod dejstvom kanabisa, amfetamina, kokaina... Noćas četvorica vozača u Beogradu bila drogirana

15.01.2023

08:17

0

Vozi se pod dejstvom kanabisa, amfetamina, kokaina... Noćas četvorica vozača u Beogradu bila drogirana
Copyright Printscreen/MUP

Vozači, nikako da se opamete.I dalje veliki broj njih vozi pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih upstanci. Tako je za prvih devet dana od početka godine  isklјučeno 1.535 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 

Noćas su pripadnici saobraćajne policije u Beogradu zaustavili i isključili iz saobraćaja četvoricu vozača koji su upravljali automobilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i jednog zbog nasilničke vožnje.

Policija je u Ulici Sajmište u Novom Beogradu, oko 20 časova, zaustavila dvadesetdevetogodišnjeg vozača automobila marke „mini one“ koji je, kako je droga testom utvrđeno, upravljao pod dejstvom kanabisa, dok je oko 22.10 časova u Boleču zaustavljen dvadesetčetvorogodišnji vozač automobila „tojota“ koji je bio pozitivan na „thc“.

Takođe, u 23.27 časova u Ulici Marije Bursać u Zemunu zaustavljen je tridesetogodišnjak koji je upravljao „opel astrom“, a koji je, kako je droga testom utvrđeno, bio pod dejstvom amfetamina i metamfetamina, dok je u istoj ulici oko 00.04 časova zaustavljen dvadesettrogodišnji vozač „tojote“ koji je bio pozitivan na kokain i kanabis.

Policija je sinoć oko 1.06 časova u Ulici Džona Kenedija u Novom Beogradu zaustavila devetnaestogodišnjeg vozača automobila „škoda fabija“ nakon što je prošao kroz više raskrsnica kada je u tom momentu bilo upaljeno crveno svetlo na semaforu. Daljom kontrolom utvrđeno je da je upravljao sa probnom vozačkom dozvolom, kao i da je imao 1,71 promil alkohola u organizmu.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike