Bez dozvole vozio neregistrovani BMW, pa usmrtio ženu: Smanjena kazna vozaču za nesreću na Karaburmi!

13.01.2023

22:10

0

Denis K. pravosnažno osuđen na tri godine zatvora

Bez dozvole vozio neregistrovani BMW, pa usmrtio ženu: Smanjena kazna vozaču za nesreću na Karaburmi!
Ilustracija - Copyright RINA

Denisu K. (23), koji je bio osuđen na tri i po godine zatvora, Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu za šest meseci, pa je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora. On je izazvao saobraćajnu nesreću u Mirijevskom bulevaru u kojoj je 17. novembra 2021. godine poginula Zlata Živković (64).

Denisu je potvrđena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, a proglašen je krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 

Apelacioni sud naveo je u obrazloženju odluke da je Denisu K. kazna smanjena, jer prvostepeni sud nije dovoljno cenio olakšavajuće okolnosti.

Suprug Zlate Živković, da podsetimo,  bio je u neposrednoj blizini kada se tragedija dogodila, pošto su krenuli zajedno u šetnju, ali je ona zastala da svrati u prodavnicu.

Stravična nesreća dogodila se kada je Denis K. neregistrovanim automoibilom BMW, bez vozačke dozvole, pri brzini većoj od 82 kilometra na sat, gde je ograničenje brzine 50, izgubio kontrolu nad vpzilom. 

Automobil se zaneo, skrenuo u levu stranu i prešao preko središnje u suprotnu traku i udario Zlatu Živković koja je bila na trotaru, kao i u metalni stub ulične rasvete koji je odvaljen. BMW ni tu nije stao, već je udario u betonski zid i metalnu ogradu pored puta, odbio se i ponovo vratio na ulicu. gde se zaustavio na udaljenosti od 35 metara od mesta na kom je izleteo sa kolovoza.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike