Pod lekovima i pijan upao u kuću rođaka i stavio strini nož pod vrat: Uhapšen mladić (31) u Smederevu

08.01.2023

17:20

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeno se na teret stavlja da je izvršio krivično selo ugrožavanje sigurnosti

Pod lekovima i pijan upao u kuću rođaka i stavio strini nož pod vrat: Uhapšen mladić (31) u Smederevu
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia

Muškaracu (31) iz Smedereva određeno je zadržavanje do 30 dana zbog sumnje da je pijan upao u porodičnu kuću svog strica sa kojim je odranije u zavadi, i svojoj strini stavio nož pod grlo.

Osumnjičeno se na teret stavlja da je izvršio krivično selo ugrožavanje sigurnosti, a ovim povodom saopštenjem oglasilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

- Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, nakon saslušanja, određen je pritvor 31-godišnjem N.D. iz Smedereva zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Naime, postoji osnovana sumnja da je N.D. izvršio krivično delo na štetu svoje strine, ugrozivši njenu sigurnost na taj način što je u alkoholisanom stanju i pod uticajem lekova, ušao u njenu kuću i prislonio joj nož pod grlo, pritom govoreći da će ih sve pobiti, misleći na porodicu svog strica sa kojim je od ranije u zavadi - piše u saopštenju OJT u Smederevu gde dodaju:

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Ovaj događaj policiji je prijavila rođena sestra osumnjičenog, a imajući u vidu da se radi o licu koje se u ranijem periodu lečilo od psihijatrijskih bolesti, tužilac je izdao naredbu za veštačenje njegove uračunljivosti koje će obaviti komisija veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Po napred navedenom osnovu, pritvor osumnjičenom može trajati do 30 dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike