One su lažno prijavile silovanje: Leskovčanka želela da se osveti bivšem, Ana sama sebe ugrizla 30 puta, Nišlijka izbola muškarca u vrat!

06.01.2023

19:45

0

Leskovčanka (29) je prijavila da su je silovala četvorica muškaraca, Ana L. (19) iz Zaječara prijavila je svog komšiju Lazara L. (20) da ju je silovao, prebio i izujedao, dok je Nišlijka A. N. izbola muškarca u hoteskoj sobi, nakon čega je rekla da ju je silovao

One su lažno prijavile silovanje: Leskovčanka želela da se osveti bivšem, Ana sama sebe ugrizla 30 puta, Nišlijka izbola muškarca u vrat!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Leskovčanka (29), lažno je prijavila da je 30. decembra silovana, a kako je utvrđeno istragom, učinila je to da bi se osvetila bivšem momku. Ona nije jedina žena koja se drznula da optuži nevinog, zbog čega, inače, može krivično da se odgovara, a što je pojedine od njih i "sačekalo".

Ana L. (19) iz Zaječara prijavila je svog komšiju Lazara L. (20) da ju je silovao, prebio i izujedao, dok je Nišlijka A. N. izbola muškarca u hoteskoj sobi, nakon čega je policiji rekla da ju je silovao.

Lagala da su je silovala četvorica u toaletu

Javnost je bila uznemirena nakon vesti da je Leskovčanka (29) prijavila da su je u toaletu kafića u centru Niša silovala četvorica mladića.

Policija je veoma ozbiljno pristupila ovom slučaju i, kako su naveli u svom saopštenju, obavili su razgovor sa ovom ženom, izvršili uviđaj u ugostiteljskom objektu koji je navela kao mesto događaja, kao i u njenom stanu gde je zatečena i da su sa oba mesta izuzeti su predmeti koji su poslati na veštačenje. Iz policije su naveli i da su obavili razgovor sa zaposlenima u navedenom ugostiteljskom objektu, kao i sa osobama, za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovim slučajem, a prikupljene informacije dostavili tužilaštvu.

Profimedia
Ilustracija

Istog dana u večernjim satima, iz MUP-a je saopšteno da je ona je u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana.

Pozivajući se na neimenovane izvore, mediji su preneli da je policiji silovanje prijavila drugarica od ove Leskovčanke, koju je ona prethodno iste večeri, a nakon što je popila mnogo alkohola, pozvala i svašta joj napričala.

Leskovčanka u nekoliko navrata promenila iskaz i na kraju optužila vršnjaka sa kojim se zabavljala u srednjoj školi s kojim je želela da obnovi vezu. Odlučila je da mu se osveti kada joj je on dao do znanja da je među njima svršeno.

Prema istim informacijama, policija je obavila razgovor sa ovim mladićem, a navodi se da je on bio saradljiv i ubedljiv, nije postojala ni mrvica sumnje da joj je on na bilo koji način naudio.

Držala se svoje priče nedelju dana bez obzira što je nije potkrepljivao nijedan dokaz, a slomila se i sve priznala kada joj je predočeno da će biti podvrgnuta poligrafskom ispitivanju.

Sama sebe izujedala

Lazar L. (20) uhapšen je u Zaječaru pre šest godina, nakon što ga je komšinica Ana L. (19) prijavila da ju je prebio, silovao i više od 30 puta ugrizao po telu.

Mladić je delo negirao, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

Međutim, lekarski nalazi su potvrdili da Ana nije bila silovana, a kada joj je tužilac ove dokaze predočio, ona je priznala da je podnela lažnu prijavu.

Ona je, prema pisanju medija, rekla policiji da je patološki zaljubljena u Lazara i da nije mogla da podnese to što je on ignoriše, pa je zbog toga sebi nanela brojne povrede po telu, a onda porodici rekla da ju je Lazar silovao.

Postupak protiv Lazara je obustavljen zbog lažnog prijavljivanja i traženo je ukidanje pritvora. Iz zaječarskog tužilaštva tada su naveli da će protiv devojke najverovatnije biti pokrenut postupak za lažno prijavljivanje.

- U teškom sam psihičkom stanju. Idem kod lekara, život mi je uništen - izjavio je Lazar L. nakon događaja za medije.

Deda mladića je za medije ispričao da je Ana Lazareva bivša devojka i da ga je nakon raskida proganjala i da je čak tvrdila da je u drugom stanju kako bi ga vratila.

Izbola muškarca makazama u hotelskoj sobi

Profimedia Pixabay
Ilustracija

Muškarac D. R. (44), iz Žitorađe izboden je u noći između 1. i 2. novembra prošle godine u sobi hotela "Zen" u Nišu, a Nišlijka A. N. (30), koja se sumnjičila za taj napad, izjavila je da je to uradila jer ju je on silovao.

Kako su tada pisali mediji, A.N. se te večeri istrčala iz sobe, koju je prethodno iznajmila sa D. R. i od recepcionara hotela zatražila kuhinjski nož. Potom je otišla iz hotela i vratila se sa nožem. Ubrzo je izašla iz sobe i rekla recepcioneru da ne zove policiju dok se ona ne udalji iz hotela. Osoblje hotela je nakon toga pokucalo na vrata hoteskle sobe, koja im je otvorio muškarac koji je bio sav krvav, nakon čega su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Na licu mesta je zatečena A. N. i kod nje je pronađen nož, a u toaletu hotelske sobe, ispod lavaboa, pronađene su i okrvavljene makaze, za koje se sumnjalo da su njima i nanete povrede muškarcu.

D. R. je sa povredom vrata prevezen u Klinički centar u Nišu, gde je operisan. A. N. je policii rekla da je silovana, međutim lekarski pregled je pokazao da to nije tačno.

Mediji su navodili i da se sumnjalo da je A. N. pokušavala da pokrade ovog muškarca, koji je inače situiran, a da je ona inače ima dosije zbog imovinskih delikana. Navodno je, nakon što ga je ubola, tražila od obzbeđenja hotela da se vrati u sobu po svoj novac i narukvicu, a za koje se sumnja da su pripadale žrtvi.

A. N. je upućena u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici na posmatranje.

Dve nedelje je provela u bolnici, nakon čega je saslušana u tužilaštvu i određen joj je pritvor zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Kazne

Za lažno prijavljivanje maksimalna zaprećena kazna je pet godina zatvora.

Krivični zakonik navodi da "ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti a zna dato lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine."

Takođe, navodi i da ko podmetanjem tragova krivičnog dela ili na drugi način izazove pokretanje krivičnog postupka zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti protiv lica za koje zna da nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Ko sam sebe prijavi da je učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da ga nije učinio, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. Istom kaznom kazniće se i onaj ko prijavi da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, iako zna da to delo nije učinjeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike