Otkrivena pozadina lažnog prijavljivanja silovanja: Leskovčanka je htela da se osveti jednom muškarcu!

06.01.2023

08:17

0

Autor: 24sedam

Devojka je priznala da je lažno prijavila muškarca pre poligrafskog ispitivanja

Otkrivena pozadina lažnog prijavljivanja silovanja: Leskovčanka je htela da se osveti jednom muškarcu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Leskovčanka (29), koja je lažno prijavila da je 30. decembra prošle godine silovana, učinila je to da bi se osvetila bivšem momku.

Ona je najpre tvrdila da su je u toaletu kafića u centru Niša seksualno napala četvorica mladića, da bi u nekoliko navrata promenila iskaz i na kraju optužila vršnjaka sa kojim se zabavljala u srednjoj školi, piše Telegraf.

- Ona je želela da obnovi ljubavnu vezu sa njim a kada joj je on stavio do znanja da je između njih sve svršeno, odlučila je da mu se osveti. Te večeri je mnogo popila, uopšte po sopstvenom priznanju poslednjih godina je veoma sklona alkoholu. Kada je došla kući pozvala je drugaricu iz Leskovca i onako pijana svašta joj napričala. Ta devojka je pozvala policiju i prijavila silovanje – navode sagovornici ovog portala upoznati sa ovim slučajem.

Policija je veoma ozbiljno pristupila ovom slučaju, s obzirom na to da je Leskovčanka isprva tvrdila da je žrtva grupnog silovanja. Naime, iz MUP-a je juče saopšteno da su policijski službenici obavili razgovor sa ovom ženom, izvršili uviđaj u ugostiteljskom objektu, koji je navela kao mesto događaja, kao i u njenom stanu gde je zatečena i da su sa oba mesta izuzeti su predmeti koji su poslati na veštačenje. Iz policije su naveli i da su obavili razgovor sa zaposlenima u navedenom ugostiteljskom objektu, kao i sa osobama, za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovim slučajem, a da su prikupljene informacije dostavljene Višem javnom tužilaštvu u Nišu na dalju nadležnost.

Pixabay
 

Istog dana u večernjim satima, iz MUP-a je saopšteno da je ona je u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana.

- Najpre je tvrdila da su je napala četvorica, pa trojica, govorila je da je silovana u kafiću pa onda u svom stanu. Svakom od lekara kod koga je policija vodila od ginekologa do neuropsihijatra iznosila je različite verzije. Policiji je takođe servirala nedosledne priče koje su se menjale. Kako ne bi ostalo ništa nejasno, proveren je svaki njen navod, vođena je kod lekara specijaliste, urađeni su kompletni uviđaji i u kafiću i u njenom stanu, ispitano je 20 osoba koje je pozivala, ili su bili u kafiću. Na kraju je optužila tog dvadesetdevetogodišnjeg mladića zbog koga je sve to i uradila. Policija je sa njim razgovarala, on je bio veoma saradljiv i ubedljiv, nije postojala ni mrvica sumnje da joj je on na bilo koji način naudio – kažu izvori.

Devojka, koja je završila fakultet za psihologiju, ostala je pri svojoj priči nedelju dana bez obzira na to što je jedan po jedan dokaz podrivao njenu verziju događaja.

Prema pisanju pomenutog portala, nije bilo svedoka koji bi potvrdili njenu priču, sudsko medicinskim pregledom nisu nađene povrede koje odgovaraju onima nastalim prilikom nastalog seksualnog odnosa niti je policija pronašla bilo šta što bi joj išlo u korist.

Slomila se i priznala da je sve slagala tek juče, kada joj je predočeno da će biti podvrgnuta poligrafskom testiranju.

- Govorila je da dosta pije i da je taj porok doprineo ovakvom njenom ispadu koji je imao ogromne neželjene posledice u vidu uznemirenja javnosti – rekao je sagovornik.

Za sada nema informacija da li će protiv Leskovčanke biti podneta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja. Krivični zakonik u članu 334. stav 1 navodi da „ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti a zna dato lice nije učinilac tog dela, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike