Dečak (15) iz Valjeva ostao bez prstiju nakon eksplozije petarde, još jedan povređen u Mionici

01.01.2023

12:54

0

Mladiću su amputirana tri prsta

Dečak (15) iz Valjeva ostao bez prstiju nakon eksplozije petarde, još jedan povređen u Mionici
Paljenje petarde Ilustracija - Copyright Profimedia

Dvojica maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozija petardi, zbog čega su jednom od njih amputirani prsti, rekao je šef smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić.

- Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći - precizirao je Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

- Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju - rekao je Vasić.

Podsetimo, u Urgentni centar Kliničkog centra u Prištini primljeno je 11 osoba povređenih pirotehničkim sredstvima, među kojima je i devojčica (8) kojoj će verovatno morati da budu amputirani prsti, naveo je dežurni lekar za medije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike