Burno na suđenju Boći za ubistvo MMA borca u Novom Sadu: Advokat zapretio da će tužiti veštaka!

28.12.2022

20:33

0

Autor: 24sedam

Supruga i brat Dalibora Bogdanovića Boće ostali pri tome da ne svedoče u ovom postupku

Burno na suđenju Boći za ubistvo MMA borca u Novom Sadu: Advokat zapretio da će tužiti veštaka!
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Na suđenju bivšem policajcu Daliboru Bogdanoviću Boći (45), koji se zajedno sa Danijelom Janjošem (43) tereti za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca, predsednik sudskog veća Vidoje Mitrić, je ponovo pozvao u svojstvu svedoke Bogdanovićevu suprugu i brata, koji su ostali pri svom zakonskom pravu da ne svedoče u ovom postupku.

Ni ovo ročište nije moglo da prođe bez provociranja između jednog od branilaca Bogdanovića, advokata Srđana Lješkovića iz Crne Gore, i tužioca Jelene Stojaković Mustakas.

- Sudija, vi ne upozoravate advokata Lješkovića na njegovu sarkastičnost i "duhovitost", a mene opominjete - rekla je tužilac.

Nakon toga je govorio veštak balistike Dejan Bjelić, a veštaci za DNK zatražili su da se pre ponovnog davanja svog mišljenja upoznaju sa spisima, odnosno izjavama okrivljenih i svedoka.

- Zašto bi se oni upoznavali sa predmetom? Kada ovaj nevin čovek (pokazujući na Bogdanovića), samo zbog njihovog nalaza se nalazi još u pritvoru. Postoji velika mogućnost da ćemo pokrenuti postupak protiv veštaka - rekao je ljutito Lješković.

"Ovo je presedan"

Sudija Mitrić je rekao advokatu: "Ovo je presedan da vi kao advokat pretite veštaku. Ovo se nikada do sada nije desilo!".

- Nakon završetka ovog postupka pokrenućemo krivičnu prijavu protiv veštaka koji su radili DNK, i to sve u zavisnosti da li je nalaz protiv Bogdanovića - uneo je u zapisnik sudija reči advokata, nakon čega ga je sudija opomenu da se više tako ne obraća veštaku.

Printscreen/Facebook
Uroš Stefanović

Lješković je nastavio povišenim tonom da tvrdi da se Bogdanović kao nevin čovek nalazi u pritvoru samo zbog DNK nalaza i da će to i dokazati.

- Mi sporimo njihove nalaze da se i na maski i na rukavicama i na krvi nalazi DNK Bogdanovića - rekao je Lješković. Veštak Dušan Keckarević je zamolio sudiju da sve unese u zapisnik, jer ovako nešto za 20 godina rada nije doživeo.

DNK i na perici

Inače, na jednom od ročišta, govoreći o biološkim tragovima, veštak dr Milica Keckarević Marković sa beogradskog Biološkog fakulteta predočila je da su Bogdanovićevi tragovi nađeni na perici, tri rukavice i na jednoj zaštitnoj maski.

Na sledećem ročištu će biti suočavanje oštećenog Gorana Kovačevića Goranaca i drugookrivljenog Danijela Janjoša.

Sledeće ročište je zakazano za februar sledeće godine.

Podsetimo, optuženi Dalibor Bogdanović, bivši policajac, i Goran Kovačević Goranac ranije su bili dobri prijatelji. Sumnja se da je na meti optuženih bio upravo Kovačević, a da je tom prilikom ubijen njegov telohranitelj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike