MMA borac pokošen rafalom iz automatske puške: Bivši policajac pokušao da izbegne kaznu, pa se predao!

02.09.2022

06:25

0

Za teško ubistvo Uroša Stefanovića, pokušaj ubistva i držanje oružja optuženi Dalibor Bogdanović i Daniel Janjoš

MMA borac pokošen rafalom iz automatske puške: Bivši policajac pokušao da izbegne kaznu, pa se predao!
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Vatreni okršaj u kom je ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), odigrao se na današnji dan pre tačno godinu dana u Cankarevoj ulici u Novom Sadu. Za teško ubistvo Stefanovića, pokušaj ubistva Kovačevića i neovlašćeno držanje oružja u novosadskom Višem sudu u toku je proces protiv Dalibora Bogdanoviću Boće (44) i Daniela Janjoša (43), a nastavak je zakazan za 9. seprembar. 

U optužnici se navodi da su 2. septembra prošle godine, oko 21 sat, Janjoš i Bogdanović došli do zgrade u Cankarevoj ulici u novosadskom naselju Detelinara sa namerom da ubiju Kovačevića i Stefanovića. Automobilom marke "pežo", kako je opisano, upravljao je Janjoš, dok se na zadnjem sedištu iza suvozačevog mesta nalazio Bogdanović. 

U napadu ubijen Kovačević telohranitelj, MMA borac Uroš Stefanović 24sedam/Faceboook
 

Parkirali su se ispred ulaza, kako bi sačekali da dođu Kovačević i Stefanović i obojicu ubili. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, dok je Kovačević svoj motor parkirao u garaži.

Kada je krenuo prema prolazu, s leđa su im prišli okrivljeni, a optužnicom se navodi da je Janjoš, iz automatske puške sa montiranim prigušivačem ispalio šest hitaca kroz prednje vetrobransko staklo u Kovačevićevom pravcu. Kovačević je, kako se dalje navodi, počeo da beži, a pogođen je u zglob leve ruke. 

Pokušavajući da pomogne Gorancu, Stefanović je prišao kolima iz kojih su ispaljeni hici, kacigom razbio staklo kod vozačevog sedišta i udario Janjoša. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta, Bogdanović puca u Stefanovića, a zatim i Janjoš.

Oružje u šiblju u Rumenci

Stefanoviću je naneto ukupno 11 rana i to na glavi, grudnom košu, trbuhu i levom stopalu i on je podlegao povredama na licu mesta.

24sedam//M. M./ATAImages/YouTube/FK Vojvodina
 

Daniel Janjoš iz Novog Sada, predao se u 15. septembra prošle godine uveče novosadskoj policiji, posle dve nedelje skrivanja. Bogdanović, za kojim je svojevremeno bila raspisana i međunarodna poternica, 9. marta takođe se sam predao policiji u Novom Sadu posle šestomesečnog skrivanja. 

Boća je ušetao u novosadsku policijsku stanicu bez advokata i predao se. Bogdanović je i ranije bio privođen, a sklonjen je iz policije zbog svojih veza sa kriminalnim svetom. 

Posle hapšenja Daniela Janjoša, novosadska policija pronašla je oružje, koje je korišćeno u ubistvu. U mestu Rumenka u šiblju nađeno je oružje iz kog su, kako se sumnja, pucali Janjoš i Bogdanović. Sumnja se da je Boća sa zadnjeg sedišta pucao iz "kalašnjikova", dok je Janjoš iispalio rafal iz "heklera".

Zločin na kamerama

Sigurnosne kamere snimile su likvidaciju, ali i to kako zeleni pikap "pežo" po Novom Sadu prati Kovačevića neposredno pre pucnjave. Dok nije u javnost isplivao snimak mislilo se da su Stefanović i Kovačević u momentu pucnjave bili u automobilu i da su napadnuti, dok su se parkirali.

Printscreen/Facebook
Uroš Stefanović

Utvrđeno je, međutim, da su Kovačević i Stefanović bili na motorima, kao i da su u trenutku pucnjave sa njima bila i dvojica Kovačevićevih sinova, takođe na motociklima. Na snimku se vidi da, neposredno pre pucnjave, zeleni "pežo" prati četvoricu motociklista ulicama Novog Sada.

Dalibor Bogdanović negirao je pred sudom delo, a Daniel Janjoš tvrdi da je Izvukao pušku i zapucao, a nije znao ni u koga. Nastavak suđenja zakazan je za 9. septembar, kada će biti saslušan Goran Kovačević Goranac i svedoci koje je Bogdanović naveo da su bili sa njim te večeri. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike