Podignuta optužnica protiv majke čiji je sin (3) preminuo od opekotina: Tužilaštvo traži da se osudi na sedam godina zatvora

28.12.2022

14:26

0

Autor: 24sedam

Dečak je preminuo 28. januara ove godine u stanu svoje bake

Podignuta optužnica protiv majke čiji je sin (3) preminuo od opekotina: Tužilaštvo traži da se osudi na sedam godina zatvora
Roditelji dečaka koji je preminuo u mukama - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Protiv T. S. (32) iz Niša, čiji je trogodišnji sin preminuo od opekotina 28. januara ove godine, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je sudu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od 7  godina.

Podsetimo, dečak je preminuo u stanu svoje bake D. T. u Ulici Nova železnička kolonija. Majka i baka su medicinskoj ekipi koja je došla na njihov poziv, a kasnije i policiji, rekle da se dete poparilo vrelom vodom tokom tuširanja oko 18 sati. Rekle su da su ga namazale nekom mašću i stavile na spavanje, a da su primetile da ne diše oko tri sata ujutru.

One su tada objasnile da je mališan izmakao njihovoj pažnji dok je navodno T. S. hranila najmlađu ćerku, a njena majka oblačila petogodišnjakinju.

24sedam/Maja Kostić
Kuća u kojoj je preminuo dečak

Međutim, na saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom T.S. se branila ćutanjem a njena majka, protiv koje je takođe podneta krivična prijava za isto delo u redovnom postupku, je promenila prvobitnu izjavu. Tvrdila je da ni ona ni T. S. nisu bile prisutne u vreme povređivanja trogodišnjaka, odnosno da su u to vreme bile u Centru za socijalni rad.

Prema navodima D. T., njena jedanaestogodišnja ćerka je bila ta koja je kupala mališane i G. S. poparila vrelom vodom. Njene navode potvrdila je i jedanaestogodišnjakinja koja ima status posebno osetljivog svedoka.

Brat i sestra preminulog dečaka, stari pet meseci i četiri godine su nakon tragedije smešteni u hraniteljsku porodicu.

Inače, otac preminulog dečaka, Goran S. (46), početkom ovog meseca je pravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja, municije i eksplozivnih materija.

On je uhapšen novembra prošle godine, jer je u njegovoj kući policija pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, pištolj i okvir sa municijom za automatsku pušku.

U vreme kada je trogodišnjak stradao Goran je bio u pritvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike