"Tragedija je sigurno i nju dotakla": Centar za socijalni rad oglasio se posle smrti trogodišnjaka u Nišu

30.01.2022

13:53

0

"U prvom momentu procena da deca budu kod bake, koja je i ranije učestvovala u njihovom odgajanju", navodi direktor Zoran Jović

"Tragedija je sigurno i nju dotakla": Centar za socijalni rad oglasio se posle smrti trogodišnjaka u Nišu
Kuća dečaka2 - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad "Sveti Sava" u Nišu, oglasio se danas nakon smrti trogodišnjeg dečaka u tom gradu.

Majka dečaka, Nišlijka T. S. (32), je uhapšena zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza što je dovelo do smrti njenog trogodišnjeg sina, i danas će biti saslušana pred Osnovnim javnim tužilaštvom.

Jović je istakao je da su preduzeli sve mere kako bi pružili bezbednost ostaloj deci.

- Naš radnik je bio u policijskoj stanici po pozivu MUP nakon što se dogodio nesrećni slučaj. Porodica u kojoj je nastradalo dete je korisnik Centra za socijalni rad, a naš je prioritet da pružimo bezbednost ostaloj deci. U prvom momentu je procena takva da deca budu kod bake, koja je i ranije učestvovala u njihovom odgajanju. Odneta je sva pomoć, mleko, pelene... – navodi direktor Jović.

Dežurni radnik Centra svaki dan obilazi porodicu i prema njegovim navodima, sve je u redu.

- Najstarija devojčica (11), iako je živela sa osumnjičenom Tamarom, nije njena ćerka, već rođena sestra, Draganina ćerka. Nakon incidenta, Draganu su posetila dva psihologa kako bi utvrdili da li ona može da se stara o deci, obavili su razgovor sa njom, jer je ova tragedija sigurno i nju dotakla. Danas ćemo obaviti razgovor i videti šta dalje sa decom – naveo je direktor Centra za socijalni rad.

24sedam/Maja Kostić
 

T. S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u njihovoj kući u naselju Apelovac, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo.

Krivična prijava podneta je i protiv njene majke D.T. koja je bila u kući kada je došlo do teškog povređivanja mališana. Ona nije uhapšena, a Centar za socijalni rad poverio joj je brigu o ostalo dvoje unučadi, četvoromesečnoj bebi i četvorogodišnjoj devojčici, do donošenja odluke o njihovom daljem zbrinjavanju.

Krivični zakonik za delo za koje se T. S. sumnjiči predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina. Međutim, može se lako dogoditi da ona bude oslobođena krivice, jer se takva mogućnost predviđa u posebnim slučajevima. Kako se navodi u članu 58. ovog zakonskog akta, „sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kad posledice dela tako teško pogađaju učinioca da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike