Sumnjalo se na nasilnu smrt, ali je obdukcija rekla drugačije: Ivana imala podlive, Sara ugrize po telu, Violeta se ubola dva puta

27.12.2022

19:45

0

Autor: M. B.

Nije samo smrt Ivane iz Lovćenca bila misteriozna

Sumnjalo se na nasilnu smrt, ali je obdukcija rekla drugačije: Ivana imala podlive, Sara ugrize po telu, Violeta se ubola dva puta
Ivana K., Violeta Skorobać Ašanin, Sara R. - Copyright 24sedam/Facebook

Obdukcija Ivane K. (26) iz Lovćenca, koja je u subotu pronađena mrtva u stanu na Zvezdari još uvek nije utvrdila njen uzrok smrti, ali je za sada pokazala da ona nije nasilno ubijena. Ipak, i dalje se čekaju rezultati toksikologije posle kojih bi trebalo da bude razjašnjena smrt ove mlade devojke koja je već nekoliko dana obavijena velom misterije. U prethodnom periodu dogodilo se nekoliko slučajeva u kojima istražni organi, na početku istrage, nisu isključivali mogućnost da je reč o ubistvu zbog onoga što su zatekli na licu mesta, a da je, ipak, obdukcija pokazala drugačije.

Nakon smrti  23-godišnje devojke Sare iz okoline Jagodine uhapšen je njen nevenčani suprug zbog sumnje da ju je ubio, zbog povreda koje je imala na telu, da bi nakon obdukcije bilo utvrđeno da je preminula od predoziranja narkoticima. Takođe, nakon smrti poznate doktorke plastične hirurgije Violete Skorobać Ašanin, u danima dok su se čekali nalazi, u medijima se navodilo da se istraživalo i da li je ubijena.

Ivanina smrt još veća misterija

Printscreen/Facebook/I.K.
Ivana K.

Telo Ivane K. (26) iz Lovćenca pronađeno je u subotu u stanu u beogradskom naselju Zvezdara. Njena smrt je u startu označena kao sumnjiva. Bilo je reči da je osim podliva po vratu imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci, kao i povrede podlaktice. Pantalone su joj bile otkopčane, a majica podignuta. Na komodi su pronađena dva pokidana lančića, a dodatnu sumnju je bacala i činjenica da njeni ključevi od stana i zgrade nisu pronađeni, a stan je bio zaključan.

Njeno telo je odneto na obdukciju, na kojoj, prema današnjim informacijama, za sada nije utvrđen uzrok smrti, zbog čega se čekaju rezultati toksikologije.

Mediji su preneli da na telu devojke nema uboda ni preloma, podjezična kost nije slomljena, što je slučaj u slučaju nasilnog davljenja. Takođe, na njenom telu nema ni tragova nasilja.

Ivana je danas u 15 sati sahranjena na groblju u rodnom Lovćencu.

Sara imala ugrize po telu

Foto: Fejsbuk
Sara R.

Sara R. (23) pronađena je mrtva u kući u selu Voljavče kod Jagodine u novembru 2020. godine. Na njenom telu i glavi su uočene povrede i ugrizi zbog čega je uhapšen njen nevenčani suprug Vladimir M. (40).

Kako smo tada pisali, na teret mu se stavljalo krivično delo nasilje u porodici, jer lekar na uviđaju nije mogao da se izjasni da li je žena ubijena. 

Kako smo tada pisali, policiju je pozvao Vladimir i rekao da je zatekao ženu mrtvu. Njega su  pokojna Sara, kao i njegova majka, više puta prijavljivale za nasilje u porodici.

Sarini rođaci su nakon njene smrti za medije govorili kako je nju Vladimir tukao, ali da ona nije smela da ga ostavi.

Sara i Vladimir imaju dvoje male dece, koje je nakon ove tragedije, kako saznajemo, preuzeo Centar za socijalni rad.

Sarino telo odneto je na obdukciju koje je pokazalo da ipak, nije reč o zločinu, već da je smrt nastupila od predoziranja narkoticima, a obducent je povrede koje je imala na telu okarakterisao kao lake i da one nisu uzrok smrti. Vladimir je nakon toga pušten na slobodu, a mediji su pisali da je tada protiv njega bila pokrenuta istraga zbog nasilja u porodici.

Doktorka pronađena mrtva u kupatilu

YouTube/ TVKopernikus
Violeta Skorobać Ašanin

Doktorka plastične hirurgije Violeta Skorobać Ašanin (50) pronađena je mrtva u kupatilu u svom stanu na Vračaru sredinom juna 2020. godine. U prvim danima su se u medijima pojavile informacije da je reč o samoubistvu, odnosno da je doktorka sama sebi dva uboda nožem u grudi, od kojih je preminula. U kupatilu su je pronašli suprug i sin, koji su razvalili vrata kada im se ona nije odazivala.

Međutim, u danima koji su usledili, a dok su se čekali nalazi obdukcije, u medijima se navodilo da istražni organi ne isključuju mogućnost da je Violeta ubijena. Pozivajući se na neimenovane izvore, mediji su pisali da je doktorka, navodno, pre nego što je digla ruku na sebe, radila vežbe u teretani u stanu, što nije ukazivalo da je planirala samoubistvo.

Mediji su takođe navodili, pozivajući se na neimenovane izvore i da je, navodno, istražnim organima bio sumnjiv  položaj u kojem joj je telo nađeno, kao i da se ispitivalo kako je moguće da je zadala sebi dva snažna uboda nožem u srce.

Ipak, desetak dana nakon što je pronađeno njeno telo, pojavila se informacija da je obdukcija nedvosmisleno pokazala da je reč o samoubistvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike