Godina virusa i tragedija: Saobraćajne nesreće, požari i samoubistva obeležili dane za nama

31.12.2020

12:17 >> 14:58

0

Policija, Hitna pomoć i vatrogasci su imali pune ruke posla. Nažalost, među žrtvama su bila i deca

Godina virusa i tragedija: Saobraćajne nesreće, požari i samoubistva obeležili dane za nama
Pixabay - Copyright 24sedam/Pixabay

Prethodna godina ostaće upamćena u istoriji kao godina koronavirusa! Međutim, tu godinu Srbija će pamtiti i po brojnim tužnim vestima koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Požar na Novom Beogradu u kojem je stradalo sedmoro ljudi, utapanje braće Metić, samoubistvo doktorke Violete Skorobać Ašanin, eskplozija na parkingu zgrade RTS… samo su neki od nemilih događaja koje ćemo zauvek pamtiti!

U trenu ostala bez cele porodice!

Sedam stanara zgrade na Novom Beogradu je poginulo u stravičnom požaru kakav naša prestonica ne pamti. U martu mesecu, za vreme policijskog sata, izbio je požar na sedmom spratu zgrade u Bulevaru Milutina Milankovića. Vatra se proširila i na osmi, deveti i deseti sprat. Anja Stojanović (25) u trenu je ostala bez  majke Ljiljane (51), oca Zorana (52) i brata Aleksandra (26). Vatra je buknula u stanu nepokretnog Zorana Stanisavljevića (61), a pored njega i Stojanovića, preminuli su bračni par Marija (45) i Aleksandar Nesimovski (47) i Leposava Lazarević (88).

Požar na Novom Beogradu foto: Printscreen/RTS

Reprezentativac pucao sebi u glavu pred devojkom!

Bivši fudbalski reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji igrač Partizana, Miljan Mrdaković izvršio je samoubistvo u maju mesecu u stanu u Beogradu! Kako smo ranije saznali, fudbaler je pucao sebi u glavu pištoljem, i to dok se u stanu nalazila njegova devojka Ivana Stanić pevačica i učesnica rijalitija „ Maldivi“.

Ivana Stanić i Miljan Mrdaković foto: Printscreen/Instagram/iamivanastanic

Pročitajte još

Doktorka zarila sebi nož u srce!

Telo doktorke Violete Skorobać Ašanin (50), koja je bila specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije pronađeno je u njenom stanu u ulici Kralja Milutina u Beogradu. Prema ranijim pisanjima, doktorka je sebi zarila nož direktno u srce, pošto se prethodno zaključala u toaletu stana, u kojem se nalazili njen suprug i sin.

Violeta Skorobać Ašanin foto: Printscreen/Facebook”Violeta Skorobać Ašanin

Sa svega pet godina izašao iz olupine i tražio pomoć!

Nikola (8) i Natalija (1) Živković iz Novih Karlovaca su poginuli, dok su njihov brat Mateja (5) i roditelji Vanesa (36) i Milan (34) teško povređeni, kada je u julu mesecu njihov automobil sleteo s puta na saobraćajnici Novi Slankamen – Novi Karlovci. Vozilom je upravljao otac Milan. Preživeli dečak (5) je izašao iz smrskanog vozila i u totalnom mraku je zaustavio traktoristu kako bi im pomogao.

Porodica Živković foto: Printscreen/Facebook

Braća se udavila na jezeru kod Lazarevca

Braća Dragiša (7) i Danijel (5) Metić, iz mesta Veliki Crljeni kod Lazarevca udavili su se krajem avgusta na jezeru Očage, gotovo naičigled svojih roditelja. Braća su se igrala u vodi i u jednom trenutku su nestali. Majka i očuh, čim su videli da dece nema na površini, počeli su da kukaju i dozivaju pomoć. Ronici su izvukli tela dečaka, ali nažalost nije im bilo spasa.

Pročitajte još

Fudbaler poginuo na rođendan svoje majke!

Fudbaler Miljan Rakočević (23) iz Sivca kod Sombora poginuo je u oktobru na putu Sivac – Crvenka i to na rođendan svoje majke. Fubaler kluba FK Slavija iz Pivnice, poginuo je u sudaru dva automobila „folksvagen polo“, a u nesreći je povređena i Sara D. (26), koja je prabečana u somborsku bolnicu.

– Kupio je buket cveća i šalili smo se sa njim da je to kupio za devojku. Rekao je da nije za devojku, već da je za njegovu majku kojoj je sutradan rođendan. Taj dan i veče bili smo zajedno, a u nedelju (sutradan) je poginuo – ispričao je za 24sedam.rs njegov drug Jovan Čvokić.

Miljan Rakočević Printscreen/Facebook/ FK Slavija Pivnice

Minja se borila mesec dana, ali nije izdržala

Minja Draganić (15), učenica Osme beogradske gimnazije koja se mesec dana borila za život posle stravičnog požara na Dorćolu, nažalost je preminula krajem novembra.  Devojčica je teško povređena kada je izbio požar u stanu na desetom spratu u Ulici Visokog Stevana. Minja, koja je u tom trenutku bila sama u kući, istrčala je na terasu dozivajući pomoć. Primetili su je radnici koji su radili na skelama na susednoj zgradi i odmah joj pritekli u pomoć. Oni su ušli u stan ispod onog u plamenu i spustili devojku na terasu.

Foto:24sedam/Goran Sivački/Printscreen

Eksplozija na parkingu zgrade RTS-a

Nedeljko T. (65), radnik firme “Ening energetika”, poginuo je, dok je njegov kolega Zoran P. (66) teško povređen u eksploziji boce CO2, koja je početkom decembra  pukla na parkingu zgrade Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici u Beogradu. Osim njih dvojice, lakše je povređen i N. P. (50), navodno vozač na televiziji. Silovita eksplozija probudila je gotovo sve stanare okolnih zgrada, a oštećene fasade, polomljena stakla i uniptena vozila najbolje opisuju pakao koji je zatekao ovaj kraj Beograda.

RTS printscreen

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike