Sumnja se da je jedna osoba preminula od posledica gušenja: Oglasilo se pirotsko tužilaštvo

26.12.2022

11:54

0

Autor: J. S. J.

Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posledica gušenja“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo

Sumnja se da je jedna osoba preminula od posledica gušenja: Oglasilo se pirotsko tužilaštvo
Pirot posle curenja amonijaka - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Osnovno javno tužilaštvo u Pirotu oglasilo se povodom jučerašnjeg akcidenta, kada su se prevrnula četiri vagona-cisterne na putu Pirot - Bela Palanka, iz kojih je iscureo amonijak.

Objasnilli su kako je došlo do nesreće, kao i da je jedna osoba preminula od posledica gušenja.

-Obaveštavamo vas da je na železničkoj pruzi, u ataru sela Sopot, grad Pirot, kod mzv. „Sopotski han“, došlo do nezgode na taj način što je teretni voz koji je prevozio 20 cisterni u kojima je bio amonijak iskliznuo sa šina, usled čega je došlo do izlivanja amonijaka iz najmanje jedne cisterne i do emitovanja gasa amonijaka u atmosferu, usled čega se stvorio gust dim koji se proširio na državni put prvog reda A4, kao i na državni put br. 259, na kome je došlo do saobraćajne nezgode – lančanog sudara, u kojoj je učestvovalo više vozila.

U saobraćajnoj nezgodi je jedno lice zadobilo teške telesne povrede i tri lica lake telesne povrede. U pirotsku bolnicu je primljeno ukupno 41 lice, od kojih je 38 sa simptomima gušenja i 3 lica povređena iz saobraćajne nezgode, a 15 lica je primljeno u urgentni centar KC Niš. Jedno lice je u pirotskoj bolnici preminulo, sa sumnjom da je preminulo od posledica gušenja“, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo.

U Pirotu je proglašeno vanredno stanje, evakuisane su tri orodice koje žive u blizini mesta akcidenta, a danas je pronađeno i telo turskog državljanina u blizini pruge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike