"Razbesneo se i sjurio za njim u podrum": Komšije iz sela kod Paraćina otkrile nove detalje zločina - Otac izbo sina zbog traktora?!

26.12.2022

07:53

0

Autor: 24sedam

Ž. B. je, kako se sumnja, u subotu oko 11 sati izbo sina nožem u grudi u dvorištu porodične kuće

"Razbesneo se i sjurio za njim u podrum": Komšije iz sela kod Paraćina otkrile nove detalje zločina - Otac izbo sina zbog traktora?!
A.B. - Copyright Facebook/Aleksandar B.

Muškarac Ž. B. (55) iz sela Lešje kod Paraćina u subotu je pozvao policiju i prijavio da je ispred kapije porodične kuće ubio svog sina Aleksandra B. (26), a pretpostavlja se da je motiv jezivog zločina bila svađa oca i sina oko imovine koju je sin čuvao i održavao, dok je otac navodno hteo da je rasproda.

Ž. B. je, kako se sumnja, u subotu oko 11 sati izbo sina nožem u grudi u dvorištu porodične kuće, koji je od zadobijenih povreda preminuo na mestu.

Prva komšinica oca i sina kaže da se pretpostavlja da su se Ž. B. i Aleksandar tog jutra posvađali oko traktora.

- Ž. B. je valjda hteo da proda dedin traktor, a njegov sin se tome protivio, pa je u petak uveče skinuo jedan točak sa traktora, verujući da otac neće moći da ga proda u takvom stanju. Kada je ovaj to ujutru video, razbesneo se i odmah se sjurio u podrum gde je Aleksandar otišao po drva - kaže potresena komšinica i dodaje da je imala dogovor sa ubijenim mladićem da se tog jutra vide, ali kako on nije dolazio, otišla je do njega da proveri šta je u pitanju.

- Kad sam došla do kapije videla sam samo njegovo telo u dvorištu - s tugom u glasu kaže ona.

Komšije kažu da su otac i sin od ranije imali narušene odnose.

- Njihovi sukobi traju godinama, a sin je već prijavljivao oca za nasilje, kao i otac sina za pretnje. Policija je više puta reagovala i slučaj prosleđivala nadležnim tužilaštvima, gde su bile sprovedene mere zabrane prilaska - pričaju komšije iz paraćinskog sela.

Prema njihovim rečima, uhapšeni otac je navodno bio nasilan i prema svom ocu, a mladićevom dedi, koji je prošle godine preminuo, a svu imovinu prepisao je unuku.

Facebook/Aleksandar B.
Ubijeni Aleksandar B.

- Mladić je vredno radio u Paraćinu, dok njegov otac ni na jednom poslu nije uspevao da se zadrži. Mladić nije želeo da rasprodaje dedinu imovinu, dok je njegovom ocu upravo to bila namera. Oko toga je često dolazilo do rasprava i svađa, kojih je bilo i dok je deda bio živ. Čak su podnosili prijave policiji zbog nasilja u porodici - pričaju meštani sela i dodaju da je uhapšeni Ž. B. voleo da popije i da se zbog toga zaduživao.

- Jednom rečju on je raspikuća, dok je njegov sin bio pravi domaćin. Zbog toga je pokojni deda svo imanje prepisao unuku, jer je znao da će on to sigurno da čuva i da ide napred. Otac, onako nemaran, tražio je sinu i pare od plate. Znamo da mu je davao za hranu, nije dozvolio da bude gladan - pričaju meštani.

Inače, za ubijenog momka svi imaju reči hvale. Kako kažu komšije, od ranog detinjstva je imao težak život.

- Mučena duša. Roditelji su mu se razveli, a on je bio u hraniteljskoj porodici. Kasnije se na dedinu molbu vratio u porodičnu kuću da pomogne porodici. Posle dedine smrti ostao je da živi sam sa ocem - pričaju komšije za Kurir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike