"Pokušao sam da ih razdvojim, ali mi je Kontić rekao da se ne mešam": Saslušani svedoci na suđenju za pokušaj ubistva u Novom Sadu

29.09.2022

20:20

0

Oba svedoka izjavila da su videli da da im nije poznato ko je kome prvi zadao udarac

"Pokušao sam da ih razdvojim, ali mi je Kontić rekao da se ne mešam": Saslušani svedoci na suđenju za pokušaj ubistva u Novom Sadu
Ivan Kontić - Copyright MUP

Saslušanjem dvojice svedoka u Višem sudu u Novom Sadu nastavljen je glavni pretres Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici, prebijanjem pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28).

Oba svedoka su izjavila da su videli da je došlo do koškanja između Kontića i Mandića, ali da im nije poznato ko je kome prvi zadao udarac.

MUP
 

Bojan Đurić je izjavio da su i Kontić i Mandić, kada je između njih dvojice došlo do koškanja, rekli ostalima da se ne mešaju. Opisujući šta se dešavalo na ulici ispred kladionice, ovaj svedok je rekao da je tu bilo između pet i sedam osoba, možda i više, i da je bilo i prolaznika.

- Znam da je posle svega Mandić otišao do toaleta da se umije, a kada je izašao, video sam da je malo otečen - ispričao je Đurić. - Nisam video kada je i gde otišao Kontić.

I svedoku Marku Bakoviću su, kako je izjavio, Kontić i Mandić rekli da se ne meša, dok su se rvali na biciklističkoj stazi, ali da nije čuo šta su njih dvojica jedan drugom govorili.

Ostaje u pritvoru

- Pokušao sam da ih razdvojim, ali mi je Kontić rekao da se ne mešam ili da se maknem - ispričao je Baković, dodajući da je Kontić bio uzrujan. - Video sam jedan, a možda i dva udarca, koja je Kontić zadao Mandiću, i to je bilo neposredno pre nego što sam pokušao da ih razdvojim. Mandić se posle svega, normalno kretao po lokalu.

Kontićeva odbrana je ponovo tražila da se njihovom branjeniku posle dve godine ukine pritvor ili zameni kućnim, uz elektronski nadzor, ali je sudsko veće to odbilo.

Na početku suđenja, Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je, kako je tvrdio, napao na istom mestu.

Tuče se seća iz medija

Mandić je na prošlom ročištu u tročasovnom izlaganju istakao da se same tuče više seća iz medija i video-zapisa. Isticao je da nikada Kontića, nije vređao, niti mu pretio.

Foto: Twitter/ Printscreen
 

Zbog nedolaska na ročište, svedok Bojan Kulačanin će biti kažnjen sa 50.000 dinara. Za svedoka Geada Ajetovića će se od Policijske uprave Novi Sad tražiti da zvanično dobije informaciju da li je on, kako je rekao Ognjen Leđanac, koji zajedno sa Lukom Vukajlovićem odgovara za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu posle izvršenog dela, u Sloveniji osuđen na tri godine zatvora.

Suđenje se nastavlja 12. oktobra, kada će biti prikazan video - snimak i saslušan veštak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike