Dao mu krov nad glavom, a on ga ubio: Ratni veteran tučen kulerom laptopa i stolicama, pa svirepo ugušen!

11.12.2022

07:00

0

Igor T. osumnjičen da je Jožefu Berti naneo višestruke povrede po glavi, rebrima, podlaktici i drugiim delovima tela

Dao mu krov nad glavom, a on ga ubio: Ratni veteran tučen kulerom laptopa i stolicama, pa svirepo ugušen!
Jožef Berta ubijen u svojoj kući u Novoj Crnji - Copyright Prinstcreen/Facebook/ Jozef Berta/Googlemap

Jožef Berta (51) iz Nove Crnje, vojni veteran iz ratova 90-tih, mučki je ubijen pre tačno godinu dana u svojoj porodičnoj kući u ulici Kiš Ferenca i to kulerom laptopa i stolicama. Sumnja se da ga je do smrti tukao Igor T. (31) iz istog mesta koji je zatečen na mestu ubistva, a potom i uhapšen.

Igor T. je, kako se sumnja, u noći između 8. i 9. decembra konzumirao alkohol u kući Jožefa Berte, kojeg je nakon verbalne rasprave ubio, tako što ga je stolicama i kulerom laptopa udarao po glavi i telu. On je Berti, inače ratnom veteranu, naneo višestruke povrede po glavi, rebrima, podlaktici i drugiim delovima tela, pa ga stezao po vratu i pritiskao mu grudni koš, usled čega je došlo do gušenja.

Osumnjičenom je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu određen pritvor.

Ubistvo se, da podsetimo, dogodilo pošto je ubijeni Jožef Berta u porodičnoj kući u Novoj Crnji, u ulici Kiša Ferenca, pružio krov nad glavom Igoru T., već poznatom policiji po krivičnim delima. Komšije iz ulice ispričale su da su u šoku primile vest o ubistvu Jožefa, čija je porodica poznata u selu, kao dobrostojeća.

- Već duže godina članovi porodice Berta su se razišli, a ubijeni Jožef se odao alkoholu. Bio je vojni veteran i učesnik u ratu 90-tih, a pre oko dve godine je došao iz Mađarske gde je radio - ispričale su komšije posle zločina.

Nožem ranio čoveka

Igor T. je poznat odranije policiji, jer je letos u jednoj poslastičarnici u Novoj Crnji ranio čoveka nožem.

- Na sreću, taj čovek je preživeo. Igor je poznat i po krađama - tvrdile su komšije.

Prinstcreen/Facebook/ Jozef Berta
Jožef Berta

O porodici Berta meštani Nove Crnje kaži da su nekada bili prve gazde u mestu.

- Jožefov otac je umro, majka mu je rasprodala stvari. Njegova sestra živi u Zrenjaninu, gde mu je i majka, a ćerka živi u Mađarskoj. Bio je potpuno sam. Pre par dana pustio je Igora T. da živi kod njega. Jožef nije bio problematičan, nikoga nije dirao. Znamo da je bio ratni veteran. Bio je razočaran, voleo je da popije, ali je imao veliko srce - pričala je sa tugom u očima jedan komšija.

Jedna žiteljka ulice Kiš Ferenca svedoči da je u četvrtak, oko 7 časova ujutru, na ulici zatekla puno policajaca.

"Komšija ti je mrtav"

- Kad sam se probudila i izašla na ulicu videla sam kordon policije. Nisam znala šta je u pitanju. Pitala sam ih šta je bilo, rekli su mi: "Komšija ti je mrtav". Šokirala sam se, ne mogu da verujem. Bili su i forenzičari na licu mesta - pričala je jedna komšinica u neverici.

Prinstcreen/Facebook/ Jozef Berta
Jožef Berta

Meštani Nove Crnje posle ubistva Jožefa Berte govorili su da se ne osećaju bezbedno. Žitelji ove tihe ulice na izlazu iz Nove Crnje prema Banatskom Karađorđevu postali su nepoverljiviji.

- Razumite i nas. Uplašeni smo i nepoverljivi. Nova Crnja se ispraznila. Puno je praznih i napuštenih kuća, Ovuda prolaze migranti, a sad i ubistvo. Jožef je primio nekog poznanika da kod njega stanuje i eto kako mu je na dobroti uzvratio čovek koji je uhapšen zbog sumnje da je okrvavio ruke - jadao se jedan od komšija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike