Kiša metaka na prijatelja Luke Bojovića: Pet godina od krvne osvete i brutalne likvidacije ispred kafića!

05.12.2021

07:00

0

Dve maskirane osobe su prvobitno prošle pored kafića, a zatim je jedan od njih iz automtske puške kalašnjikov zapucao

Kiša metaka na prijatelja Luke Bojovića: Pet godina od krvne osvete i brutalne likvidacije ispred kafića!
Luka Bojović Bečići pucnjava - Copyright Pixabay Profimedia/Ilustracija/24sedam

Navršava se pet godina od brutalne likvidacije u Bečićima, u kojoj je Budvanin Đorđe Boreta (32) ubijen u pucnjavi u jednom poznatom lokalu, dok je u društvu prijatelja ispijao kafu! Kiša metaka iz kalašnjikova usmrtila je i poznatog niškog ginekologa Dragana Zečevića (69), koji je sa sugrađaninom Ivanom Stanišićem (34), sedeo za stolom do Borete.

Dve maskirane osobe su prvobitno prošle pored kafića, a zatim je jedan od njih iz automtske puške kalašnjikov zapucao. U napadu je tada ranjen i Ivo Stanišić, dok je očevidac ispričao da je napadač pucao nasumično i da su ljudi padali na pod kako bi izbegli metke.

Meta je najverovatnije bio Boreta, otac dvoje dece, koji je dve poslednje godine bio zakupac poznate plaže Mogren 1. Niški ginekolog, koji je u Bečićima bio na odmoru, jer u tom mestu ima kuću, po svoj prilici sedeo je sa vlasnikom kafića u koji je svako jutro dolazio na kafu, tako da je najverovatnije bio slučajna žrtva.

Profimedia
 

Takođe, Đorđe Boreta je brat od strica Saše Borete, koji važi za dobrog prijatelja Luke Bojovića, a 2014. godine je u zatvoru vrelim uljem polio osumnjičenog za ubistvo Lukinog brata Nikole. 

Slučajna žrtva

- Nije imao šansu da preživi, pogođen je sa pet hitaca od kojih je jedan bio direktan pogodak u glavu. A jedini peh mu je bio što je imao taj ritual da svakog jutra popije kafu u tom kafiću koji je bio na pedesetak metara od njegove kuće. Cela ta priča nema veze sa njim, bio je slučajna žrtva - rekla je nakon zločina dr Nataša Potić Zečević, supruga dr Dragana Zečevića koji je ubijen slučajno prilikom pucnjave u kafiću u Bečićima.

Poznati niški ginekolog je od 2000. godine živeo u Bečićima.

- Posle Niša radio je u još nekim klinikama u Crnoj Gori dok pre tri godine nije stekao uslov za penziju. Odlazak u taj kafić, bio mu je manir. Svakog jutra posle doručka, tu je dolazio na kafu i ostajao do 12, 13 časova i posle toga išao na ručak. Taj lokal je na 50 do 100 metara od njegove kuće. I kada bi deca dolazila, ili prijatelji iz Niša, uvek bi tu sedeli na kafu. Ali, jedini peh mu je bio što se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - ispričala je nakon zločina supruga ubijenog lekara.

Printscreen / MUP Crne Gore
 

Ona je tada kazala da je za tragediju saznala od ćerke.

- Rekla je: "Ubili su tatu, evo tetka me zvala". Taman što sam saopštila sinu, već mu je kolega iz Katara koji je video vest na internetu, izjavio saučešće. Deca su odmah otišla u Crnu Goru - ispričala je ona tad.

Osvrt na slučaj

Državljnin BiH Vladimir Šmanja i Nišlija Miljan Bulatović, terete se da su počinili krivično delo teško ubistvo putem pomaganja. Oni su navodno mesecima pratili Boretu, a kasnije i omogućili ubicama da pobegnu, pisali su crnogorski mediji.

-Obaveštavamo Vas da je optuženima M. B. i V. Š., odlukom vanraspravnog krivičnog veća ovog suda ukinut pritvor, imajući u vidu dužinu kontinuiranog trajanja pritvora, te činjenicu da prvostepena odluka nije doneta -  navodi se u odgovoru savetnice za odnose sa javnošću Višeg suda Aide Muzurović, a koje je objavljeno u decembru 2020. godine.

Ona je objasnila da su okrivljenima, u cilju obezbeđenja njihovog prisustva na glavnom pretresu, izrečene mere nadzora - zabrana napuštanja opštine Budva, osim na pozive suda ili tužilaštva, obaveza povremenog javljanja policiji, privremeno oduzimanje putnih isprava i mjera nadzora - zabrana sastajanja sa određenim licima.

Profimedia
 

-Istovremeno ukazujemo da se radi o predmetu koji je obiman i koji je jako složen u činjeničnom i pravnom smislu, kojem je pripojen još jedan postupak i u kojem sud u granicama svojih ovlašćenja preduzima sve radnje u cilju okončanja postupka -. napisali su iz Višeg suda.

Prema optužnici, Vasilije Rafailović okrivljen je da je organizator sedmočlane grupe koja je planirala likvidaciju Borete. On je, piše u spisima predmeta, i direktni izvršilac ubistva, pisali su crnogorski mediji.

- Radi realizacije kriminalnog plana, 7. decembra 2016. godine, okrivljeni Rafailović i Ratko Vušović sa umišljajem su ubili Boreta Đorđa i Zečević Dragana, a Ivu Stanišiću naneli tešku telesnu povredu. Okrivljeni Rafailović je iz automatske puške koju je nosio sa sobom ispalio najmanje 14 projektila prema Boreti, Zečeviću i Stanišiću, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću naneo tešku telesnu povredu. Čime su okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci izvršili krivična dela teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u optužnici.

U ranijem rešenju Apelacionog suda o produžavanju pritvora Vladimiru Šmanji i Miljanu Bulatovlću, piše da su njih dvojica ubicama pomogli obezbeđivanjem garaže za skrivanje predmeta upotrebljenih u izvršenju krivičnog dela (motocikla i drugih predmeta).

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike