Ljubomora mu pomračila um: Posle batina tek punoletnu Draganu otrovao kiselinom, a telo bacio u jezero!

09.12.2023

20:45

1

Autor: M. B.

Zločin se dogodio 8. decembra 2014. godine, a Draganino telo pronađeno je dva dana kasnije

Ljubomora mu pomračila um: Posle batina tek punoletnu Draganu otrovao kiselinom, a telo bacio u jezero!
Copyright YouTube/Facebook

Tog decembarskog dana, pre devet godina, dogodio se zločin koji je zaprepastio Srbiju. Čedomir Đurić iz Salaša kod Zaječara, ubio je gotovo pet decenija mlađu Draganu Ćirić (18), u koju je bio patološki zaljubljen, u naletu ljubomore. Čedomir je Draganu tukao i davio, a potom joj, obamrloj, sipao sonu kiselinu u usta, pa njeno telo bacio u jezero.

Dragana Ćirić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, nestala je 8. decembra 2014. godine. Tog dana izašla je iz intrernata u kom je živela i pošla da se nađe sa drugaricom u centru Zaječara. Međutim, na putu ju je presreo Đurić, a ona je ušla u vozilo jer mu je, kao komšiji, verovala. 

Facebook
Dragana Ćirić

Međutim, on je na putu ka selu zaustavio automobil i pokušao da poljubi Draganu. Ona se opirala, što je Đurića razbesnelo i počeo da je tuče i davi, a potom joj je, kako je kasnije pokazala obdukcija, sipao sonu kiselinu u usta.

Njeno telo je potom odvezao do jezera u ataru sela Glogovica i bacio ga u vodu.

Draganina porodica i dečko su istog dana prijavili njen nestanak. Draganin tadašnji momak ispričao je da se sa njom čuo tog istog dana kada joj se izgubio trag, oko 13 sati, kada je završila sa školom. Naveo je da mu je Dragana rekla da će malo da se odmori, pa da posle toga ide da ruča, kao i da mu je posle toga poslala poruku: "Jedino moje, poljubac". Od tada joj se gubi svaki trag i bila je nedostupna. Naveo je da, nakon što ga je pozvala Draganina cimerka da pita gde je ona, otišao sa Draganinim roditeljima u policiju da prijavi njen nestanak.

Policija je započela potragu. Snimci sa sigurnosnih kamera otkrili su da se Čedomir našao sa Draganom u centru grada i to je, nažalost, bio poslednji put da je ona viđena. 

Đurić je odmah proveden u policijsku stanicu, gde je najpre negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom, međutim, pritisnut dokazima, priznao je zločin. Priznao je da je ubio Draganu jer je bio patološki zaljubljen u nju, kao i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri s tim da ima momka.

Facebook
Dragana Ćirić

Draganino telo pronađeno je u jezeru dva dana nakon prijave nestanka.

Sahranjena je u Salašu, 13. decembra. Beli kovčeg sa Draganinim telom na traktorskoj prikolici do groblja je vozio njen momak. Mladić je kazao da mu se Dragana žalila da je Čedomir uznemirava i da ga je upozoravao nekoliko puta da je se kloni, ali da nije mogao ni da predvidi da će je ubiti. 

Uznemiravao joj i momka

Draganin dečko ispričao je da su i Dragana i on dobijali poruke od Čedomira, poput: "Znam da si s njom". On je naveo da je Čedomir istočio gorivo iz njegovog motora i sipao vodu u rezervoar, a za šta su ga prijavili policiji. Čak je govorio i po selu da su ga Draganin dečko i njegov brat tukli.

Inače, na trag koji je odveo policiju do Čedomira naišli su drugovi Draganinog dečka i to tako što su, kako su svojevremeno ispričali, pratili Čedomirov auto na dan kada je ona nestala.

YouTube
Čedomir Đurić

- Odveo nas je do "Mirine šume" na putu prema Sikolu. Onda nam je pobegao. Ali smo u šumi našli rezervni točak Čedomirovih kola i Draganinu kesu, kao i trag u snegu da je nešto vučeno u džaku. O tome smo obavestili policiju koja je odmah izašla na lice mesta - ispričali su oni.

Draganine drugarice iz internata su posvedočile da su se Dragana i njen dečko mnogo voleli i da je zbog njega išla kući svakog vikenda.

Jeziva pisma

Čedomir Đurić je 2015. godine osuđen na 40 godina zatvora i kaznu služi u Padinskoj skeli. Tri godine od presude, Đurić je poslao jezivo pismo Draganinim roditeljima, što ih je ostavilo u potpunom šoku.

- Ovo pišem jer mi neko naredio, a to je moja suza iz oka, moja Dragana. Da, često je u mojim snovima, priča, priča, smeje se. Sa sinom bere jabuke, on ima oko pet godina, lepota od deteta. Hoće kola, ona na kojima se obučila da vozi. Kažem joj gde sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze. Ne voli vas. Sa mnom je videla Staru planinu, Golubački grad i Srebrno jezero. Otrovala se zbog majke, duga je to priča. Preneo sam njene reči - napisao je na početku pisma Đurić, rekao je za medije Draganin očuh Dragiša Ćirić.

Đurić se nije tu zaustavio, nego je pismo potom poslao i policiji, tvrdeći da se Draganin očuh bavi proizvodnjom i prodajom marihuane, zbog čega je čovek morao da ode sa Draganinom majkom u stanicu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike