Najmonstruozniji i najpotresniji zločin u Srbiji: Violetu Jošić izbo 39 puta, jer nije mogao da preboli raskid! Nož nije ispuštao!

27.11.2022

20:45

0

Dušan Petronijević osuđen na 40 godina robije za svirepo ubistvo bivše devojke Violete Jošić

Najmonstruozniji i najpotresniji zločin u Srbiji: Violetu Jošić izbo 39 puta, jer nije mogao da preboli raskid! Nož nije ispuštao!
Violeta Jošić žrtva Dušana Petronijevića - Copyright Facebook/Violeta Jošić

Jedan od najmonstruoznijih i najpotresnijih zločina dogodio se pre tri godine u selu Batalage kod Koceljeve. Dušan Petronijević, tada 34-godišnjak, nožem je sa čak 39 uboda iskasapio svoju bivšu devojku Violetu Jošić, koja je imala samo 19 godina. On je devojci krvnički zabadao sečivo u vrat, jer nije mogao da podnese to što nisu više bili u vezi. Za teško ubistvo na svirep i podmukao način Petronijević je osuđen na 40 godina zatvora.

- Violeta je stravično krvarila, ali je bila živa. Dok sam je u naručju nosio ka bolnici u Koceljevi, osetio sam da je umrla. U tom trenutku, ubica mi je prošao iza leđa i mirno rekao: "Znam ja gde treba nož da zabodem" - vidno potresen ispričao je posle zločina za medije Violetin otac Dragiša.

Facebook/Violeta Jošić
Dušan Petronijević i Violeta Jošić iz srećnih dana

Tragedija se dogodila 13. oktobra 2019. godine u selu Batalage, nakon što su Violeta i Dušan raskinuli vezu u kojoj su bili oko godinu i po dana. Kasnije je otkriveno da je Petronijević vodio dnevnik u kome je pisao da će se ubiti jer ne može da živi bez Violete, ali je u poslednjem trenutku promenio plan, pa je, umesto sebi, život oduzeo njoj. Sveska sa nekoliko ispisanih stranica nađena je u napuštenoj kući Dušanovog pokojnog ujaka.

U tim redovima on je napisao da mora da se ubije, jer ne može da preboli raskid. Pored tog dnevnika, koji je i neka vrsta oproštajnog pisma, ostavio je Violetine stvari i naveo da joj njegovi rođaci to vrate. Takođe, ostavio je i nešto novca, za koji je tražio da ga predaju Violeti posle njegove smrti, da joj se nađe. Naglasio je da on mora da okonča svoj život, pošto ne može da je preboli.

Te redove napisao je veče pre zločina, ali se ujutru predomislio. Stopirao je do Violetine kuće. Tamo mu je vrata otvorio njen otac Dragiša i, ne znajući da su raskinuli, pustio ga da sačeka Violetu da dođe s posla, jer je rekao da joj je spremio iznenađenje.

"Nemoj, Dušane, molim te"

Kad je devojka došla, otišli su u njenu sobu, a on je oborio na pod, seo na nju i počeo besomučno da je ubada nožem koji je poneo od kuće. Zadao joj je 39 uboda od kojih je 29 imala po vratu, glavi i leđima.

- Ušli su u sobu i ubrzo se začuo krik: "Nemoj, Dušane, molim te". Supruga Ljiljana, Violetina maćeha, prva je uletela u sobu i videla kako Dušan sedi na mojoj jedinici i silovito u nju zabada nož. On je unezvereno pogledao Ljiljanu i krenuo ka njoj, ali je ona izletela iz sobe i počela da me doziva. Odmah sam utrčao u sobu i video da krv šiklja iz moje Violete. Izgubio sam razum. Podigao sam je sa poda i otrčao do automobila. Stavio sam je na prednje sedište, na zadnje je sela Ljiljana, a sa njom i Dušan, koji je držao nož u ruci. Da me sad pitate kako se on našao tu, ja zaista ne bih znao da vam kažem - ispričao je trenutke užasa Violetin otac Dragiša.

Samo on zna zbog čega je promenio svoj plan o samoubistvu, a ne samo da se nije ubio nego nije ni pokušao. Kad je iskasapio Violetu, seo je u automobil s njenim ocem i otišao s njima do doma zdravlja. U kolima je čak i grlio. Kad je shvatio da je Violeta mrtva, mirno je odšetao svojoj kući. Nož je sve vreme bio sa njim, ali sebi nije naudio. Uhapšen je sa istim nožem u svojoj kući.

- Ona se radovala poslu. Želela je da nastavi školovanje, da upiše još nešto. Ja sam hteo da joj kupim auto. Nisam znao da su raskinuli. On je, pričaju ljudi pravio haos prethodnih dana, inače nikad nije bio takav. Lepo su se slagali, voleli. Posvađaju se nekad kao i svi, al sad nisam ni znao da su prekinuli - pričao je neutešni Violetin otac Dragiša posle zločina.

O Violeti se od rođenja starao samo otac Dragiša. Kada ga je supruga napustila, tri meseca po rođenju ćerke, ostao je sam sa roditeljima da se brine o njoj. Ćerka mu je bila sve.

Šest jezivih minuta

Posle izricanja presude, Dragiša je rekao je da je monstrum zaslužio smrtnu kaznu, ali da se nada da će sa kaznom koju je dobio makar malo da propati, jer je njegova ćerka, kako je rekao, gotovo šest minuta umirala u najvećim mukama, a bila je samo dete.

Facebook/Violeta Jošić
Dragiša Jošić sa ćerkom Violetom

- Presuda je maksimalna, znači više od toga po zakonu ne može, mada bi trebalo da se osudi na smrtnu kaznu i na doživotnu robiju. Međutm, ni to meni ne pomaže ništa, ali opet makar neka se i taj zločinac ispati, kao i ona što se patila! Ona je imala mnogo patnje i bola. Umirala je sigurno pet- šest minuta u teškim bolovima, mukama i duševnoj patnji. To je teško opisati, Možda je ona bila živa i u mojim rukama, dok sam je nosio do kola. Dušan je išao za mnom sa nožem. Moja nevenčana supruga i ja smo nosili Violetu, a on je išao za nama - rekao je Dragiša.

Neko zakolje prase, pa ima neku reakciju, a on ništa

Prema rečima Violetinog tate, Dušan Petronijević je bio na suđenju jednako hladnokrvan kao i kada je počinio zverstvo.

- Suđenje nije bilo javno, to je sve trebalo televizija da snima da se vidi kako se on ponašao. Ponašao se kao da je došao na neku slavu! Ništa ne reaguje, sagnuo glavu, sedi i ćuti. Šta god da je upitan njegov branilac odgovara umesto njega, on samo sedi i ćuti. Tako se ponašao i kad se izricala presuda i nije ništa reagovao, verovatno je i očekivao to, bio je hladnokrvan! Takav je bio i kad je počinio zločin Posle ubistva je imao sve moguće preglede, a zamislite pritisak mu je bio 130 sa 80, sve najnormalnije, a ubio dete. Kad neko zakolje prase pa ima nekakvu reakciju, a on ništa. Znači da je monstruozni zločinac - zaključio je Dragiša Jošić.

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike