Epilog akcije u Horgošu: Više od 1.000 migranata prebačeno u prihvatne centre, pronađeno automatsko oružje, municija i obeležja tzv. OVK

26.11.2022

08:50

0

Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela, rekao je Vasiljević

Epilog akcije u Horgošu: Više od 1.000 migranata prebačeno u prihvatne centre, pronađeno automatsko oružje, municija i obeležja tzv. OVK
Privođenje migranata - Copyright printscreen/MUP

Šest migranata je u bolnici posle sukoba i pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, rekao je za RTS pomoćnik direktora policije, pukovnik Dragan Vasiljević.

Policija je kod migranta pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja terorističke OVK, dodaje Vasiljević.

- U četvrtak popodne prijavljen je oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest osoba se javilo u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela - rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.

Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, kaže Vasiljević, ne očekuje se veći priliv migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike