Stanovnici Horgoša u strahu nakon sinoćne pucnjave: "Hteli su da idu za migrantima, rekao sam im da imaju oružje"

25.11.2022

12:29

0

Autor: 24sedam

Stanovnici Horgoša plaše se za svoju bezbednost

Stanovnici Horgoša u strahu nakon sinoćne pucnjave: "Hteli su da idu za migrantima, rekao sam im da imaju oružje"
Copyright printscreen/MUP

Stanovnici Horgoša, dan nakon što se dogodila pucnjava među migrantima, pri čemu je jedan od njih ranjen, kažu da se plaše za svoju i bezbednost svojih bližnjih.

- Videla sam pucnjavu na video snimku. Ja posle 18 sati ne smem da izlazim iz kuće i sve više se plašim za svoju bezbednost - rekla je jedna meštanka Horgoša za Tanjug.

Njen sugrađanin kaže da pucnjavu nije čuo, ali da mu je komšija preneo da su došle i Žandarmerija i policija zbog tog događaja.

Još jedan stanovnik tog mesta na severu zemlje, tik uz granicu sa Mađarskom, kaže da sve što se dešava u Horgošu "više nije prirodno".

Prema njegovim rečima, migranti se ponašaju kao da je Srbija njihova zemlja, a da su građani Srbije gosti, dok, tvrdi, u vezi sa tim "niko ništa ne preduzima".

- Juče sam se nalazio u prodavnici kada smo čuli pucnjavu i počeli da trčimo. Neki su hteli da idu za migrantima, ali sam ih sprečio rekavši im da oni nose oružje i da su opasni - ispričao je ovaj meštanin.

MUP
Kapa pronađena kod migranata

On je dodao da građane Srbije policija kažnjava ukoliko kod sebe nemaju ličnu kartu, dok se migranti regularno kreću ovom državom bez papira, pa i sa oružjem.

U Horgošu je sinoć došlo do pucnjave među migrantima, a trenutno su pripadnici MUP-a na području Subotice i Horgoša gde je do sada privedeno više od 600 iregularnih migranata. Oni će biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije. Ista akcija odvija se i u Beogradu.

Policija je noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Identifikovane su i privedene osobe za koje se sumnja da su učestvovale u pucnjavi. 

Tokom velike policijske akcije hapšenja migranata na Horgošu pronađena je kapa sa simbolima tzv. OVK (Oslodilačka vojska Kosova). Takođe, prilikom pretresa pronađena je i veća količina oružja.

Na licu mesta je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je izjavio da će životi i imovina građana Srbije biti zaštićeni. 

- Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni - naglasio je ministar policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike