Produžen pritvor Slavici zbog krvničkog prebijanja ćerkice (3): Za njenom majkom koja je sve snimila raspisana potraga!

23.11.2022

11:28

0

Autor: M. Brkić

Jezivo nasilje zabeležila je telefonom Slavičina majka Lidija Đilas, a njen prijatelj je to kasnije objavio na društvenim mrežama

Produžen pritvor Slavici zbog krvničkog prebijanja ćerkice (3): Za njenom majkom koja je sve snimila raspisana potraga!
Nasilje se dogodilo u Begaljici - Copyright 24sedam

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu produžilo je pritvor Slavici Đilas iz Begaljice, koja se sumnjiči da je krvnički pretukla svoju trogodišnju ćerku. Jezivo nasilje zabeležila je telefonom Slavičina majka Lidija Đilas, a njen prijatelj je to kasnije objavio na društvenim mrežama.

Tužilaštvo je saopštilo da je za svedokom Lidijom Đilas raspisalo potragu, imajući u vidu da nije dostupna državnim organima i da je poslednji put viđena prilikom učešća uživo u u televizijskoj emisiji 29. oktobra, u kojoj je govorila o događaju.

Drugo OJT zatražilo je od sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda da osumnjičenoj Slavici produži pritvor kako ne bi uticala na ovog svedoka koji nije ispitan u istrazi, kao i iz razloga kako ne bi ponovila izvršenje krivičnog dela i zbog uznemiravanja javnosti.

Protiv Slavice Đilas ovo tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

Iz tužilaštva navode da je Slavica saslušana, svedok je ispitan i obavljeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičene.

Takođe, tužilaštvo je donelo naredbu za obavljanje drugih neophodnih veštačenja zbog utvrđivanja okolnosti pod kojima je majka Slavica Đilas izvršila pomenuto krivično delo koje je zbog načina i posledica izazvalo veliko uznemirenje i intresovanje javnosti.

Nakon jezivog snimka reagovali nadležni

Podsetimo, snimak na kojem se vidi kako majka udara devojčicu po glavi držeći je za ruke da ne bi mogla da se brani objavljen je krajem oktobra na društvenim mrežama i zgrozio je javnost.

Nakon toga odmah su reagovali nadležni organi - otišli su do kuće ove porodice u Begaljici, gde su zatekli oca dece Prvoslava Pajića (66) i baku Lidiju Đilas (49) sa maloletnom decom, dečakom starim 15 meseci i devojčicom starom tri i po godine. Radnici CZSR Grocka su preuzeli maloletnu decu, a Lidija Đilas je izjavila da je njena ćerka Slavica pobegla sa navedene adrese, nakon čega su stariju ženu priveli.

Slavica se pojavila sutradan ujutru, ispred svoje kuće i za medije rekla da nije kriva i da joj je "majka sve namestila". Policija je potom stigla u kuću i žena je uhapšena.

U razgovoru za 24sedam Lidija Đilas je ispričala da je ona napravila snimak dva meseca pre nego što je objavljen na društvenim mrežama jer je, kako kaže, htela u socijalnom da dokaže kakva je situacija. Sa njenog telefona, kako je dodala, video je sebi poslao Slavičin bivši i potom ga podelio na Fejsbuku.

Slavica se u tužilaštvu branila ćutanjem.

Na uznemirujućem snimku vidi se kako žena besomučno udara devojčicu dok izgovara jezive reči.

- Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš Zoran u zatvoru. Milice, zašto diraš Zorana? - govori žena dok krvnički udara šakom dete po glavi.

Žena u jednom trenutku devojčicu, koja se guši u suzama, baca na pod i nastavlja sa pretnjama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike