Doneta odluka: Slavica koja je krvnički pretukla ćerkicu (3) ostaje u pritvoru!

28.10.2022

12:41

0

Autor: M. B.

Tužilaštvo odredilo pritvor

Doneta odluka: Slavica koja je krvnički pretukla ćerkicu (3) ostaje u pritvoru!
Slavica Đilas - Copyright Foto: 24sedam

Slavica Đilas iz Begaljice, koja se sumnjiči da je krvnički pretukla svoju trogodišnju ćerku, saslušana je danas u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Tokom saslušanja, okrivljena je iskoristila zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu, saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja, Drugo OJT u Beogradu podnelo je Drugom osnovnom sudu u Beogradu predlog da se okrivljenoj odredi pritvor jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da ce ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je način izvršenja doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

To je nekoliko sati kasnije i učinjeno, do 30 dana zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, zato što je način izvršenja doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, potvrdila je za Tanjug portparol tog suda Irina Kovačević.

Podsetimo, snimak na kojem se vidi kako majka udara devojčicu po glavi držeći je za ruke da ne bi mogla da se brani objavljen je preksinoć na društvenim mrežama i zgrozio je javnost.

Nakon toga odmah su reagovali nadležni organi - otišli su do kuće ove porodice u Begaljici, gde su zatekli oca dece Prvoslava Pajića (66) i baku Lidiju Đilas (49) sa maloletnom decom, dečakom starim 15 meseci i devojčicom starom tri i po godine. Radnici CZSR Grocka su preuzeli maloletnu decu, a Lidija Đilas je izjavila da je njena ćerka Slavica pobegla sa navedene adrese, nakon čega su stariju ženu priveli.

Slavica se pojavila sutradan ujutru, odnosno juče, ispred svoje kuće i za medije rekla da nije kriva i da joj je "majka sve namestila". Policija je potom stigla u kuću i žena je uhapšena.

U razgovoru za 24sedam Lidija Đilas je ispričala da je ona napravila snimak pre dva meseca jer je, kako kaže, htela u socijalnom da dokaže kakva je situacija, a sa njenog telefona video je sebi poslao Slavičin bivši i potom ga podelio na Fejsbuku.

Podsetimo, na uznemirujućem snimku vidi se kako žena besomučno udara devojčicu dok izgovara jezive reči.

- Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš Zoran u zatvoru. Milice, zašto diraš Zorana? - govori žena dok krvnički udara šakom dete po glavi.

Žena u jednom trenutku devojčicu, koja se guši u suzama, baca na pod i nastavlja sa pretnjama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike