Zvicerov policajac ipak neće na slobodu: Ukinuto rešenje kojim je prihvaćeno milionsko jemstvo da neće pobeći

22.11.2022

14:39

0

Autor: 24sedam

Branioci Petra Lazovića ponudili su kao jemstvo dve hipoteke, procenjene na 1,5 miliona evra, kao i 100.000 evra u kešu

Zvicerov policajac ipak neće na slobodu: Ukinuto rešenje kojim je prihvaćeno milionsko jemstvo da neće pobeći
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici je, postupajući po žalbi SDT-a, ukinulo rešenje sudije za istragu ovog suda kojim se prihvata jemstvo za Petra Lazovića, službenika Agencije za nacionalnu bezbednost, koji se sumnjiči da je pripadnik "kaavačkog klana".

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se Lazović brani sa slobode, ali je krivično Vanraspravno veće Višeg suda, postupajući po žalbi Specijalnog tužilaštva, ukinulo je odluku o prihvatanju jemstva.

Printscreen
Petrov otac Zoran bio je godinama šef crnogorske tajne policije

Ukinuto je rešenje sudije za istragu kojim se prihvata jemstvo od strane branioca okrivljenog, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, procenjene ukupne vrednosti 1.540.00,00 eura, kao i gotovog novca u iznosu od 100.000,00 evra, vlasništvo Petrovog oca Zorana Lazovića, uz izricanje mere nadzora zabrana napuštanja glavnog grada uz obavezu povremenog javljanja državnom organu i privremeno oduzimanje putne isprave, te naložilo sudiji za istragu ponovno odlučivanje.

Prema navodima SDT - a sumnja se da je Petar Lazović radio za pripadnike kavačkog klana. Uhapšen je 18. jula zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike