Mafijaška likvidacija u niškom elitnom naselju Beverli Hils: Miloš doneo trudnoj supruzi i ćerkici kolače, pa izrešetan sa 10 hitaca!

20.11.2022

07:00

0

Darko Mitić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo Aleksinčanina Miloša Radojkovića u Nišu

Mafijaška likvidacija u niškom elitnom naselju Beverli Hils: Miloš doneo trudnoj supruzi i ćerkici kolače, pa izrešetan sa 10 hitaca!
Uviđaj posle ubistva Miloša Radojkovića - Copyright J.Ć. /Ustupljena fotografija

Aleksinčanin Miloš Radojković (25) ubijen je na današnji dan pre tačno tri godine sa deset metaka ispred kuće u kojoj je živeo u niškom elitnom naselju Beverli hils. Ubica ga je zaskočio iz mraka i u njega sasuo rafal, Radojković je pokušao da mu pobegne, ali je preminuo u garaži u koju se sklonio. Zbog njegovog ubistva Nišlija Darko Mitić osuđen je na kaznu od 20 godina zatvora.

Tog 20. novembra 2019. godine, oko 17 sati, neposredno pre ubistva, Miloš je doneo trudnoj supruzi i njihovoj trogodišnjoj ćerkici kolače. Ubrzo je izašao iz kuće i startovao motocikl koji je parkirao ispred, a tada je iz mraka istrčao ubica i u njega sasuo kišu metaka iz pištolja "CZ-99". On je uspeo da dođe do garaže, ali je tu pao kraj svog vozila "audi" i preminuo.

Policija je posle par dana uhapsila osumnjičenog za njegovo ubistvo Darka Mitića. Kako smo već pisali, motiv ubistva Radojkovića osveta je zbog paljevine "mercedesa" 28. juna iste godine u Ulici Svetozara Markovića. Vlasnik zapaljenog automobila je Mitić.

Mitić je, kako je dokazano tokom suđenja, sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta, jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio automobil i to na dan svadbe.

U sudnici tokom suđenja Mitiću bilo je više nego burno. On je negirao sve navode optužnice tvrdeći da nije kriv i da su mu dokazi podmetnuti.

Sin rođen istog dana

Miljana Ivanović, Radojkovićeva supruga sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici plakala je u toku čitanja optužnice i prilikom predočavanja njenog ranijeg iskaza, rekavši da joj je ubistvo supruga najteži udarac u životu.

 - Sin je rođen bukvalno istog dana i u isti sat kada i Miloš, tri nedelje pre termina, što me je dodatno potreslo. Ćerka koja ima četiri i po godine ide na lečenje zbog svega što je preživela, noću je počela da mokri u krevet. Stalno doziva oca - rekla je Ivanovićeva na sudu.

Miloš Radojković/Foto: Ustupljena fotografija
Miloš Radojković

Kako je rekla, ona sama podiže decu jer su svi ostali u porodici zaposleni. Ona je pred sudom ostala pri ranijem iskazu datom u policiji i tužilaštvu u kojem je navela da su se Miloš i Darko poznavali, da su se jedno vreme posećivali i da su u jednom trenutku zahladneli odnose, ali da ona nije znala zbog čega, jer kako je rekla, Miloš bi se povukao u sebe kada neko razočara, nije se svađao.

Ona je u tom iskazu navela da ju je osumnjičeni Darko, nakon što je izgoreo automobil njegove supruge, pozvao telefonom obratio joj se pretećim rečima.

Kako je Ivanovićeva navela u tom iskazu, kobnog dana Miloš je došao s posla, uneo namirnice i izašao ispred kuće kada su se začuli hici. Ona je prvo pomislila da su lupala vrata od garaže, ali je kada je izašla iz kuće videla je kako Miloš leži u garaži sa ispruženim rukama. U kući se u tom trenutku nalazila njihova tada trogodišnja ćerka koja je sve vreme vrištala.

Telefonske pretnje

Ivanovićeva je iskazu navela da kad je došla do tela supruga osećala je i dalje njegov puls, ali da je on je preminuo do dolaska hitne pomoći.

Motiv ubistva je to što je Radojković 28. juna prošle godine zapalio “mercedes GLA 200 CDI”, vlasništvo Mitićeve supruge, koji je bio parkiran ispred zgrade u Ulici Svetozara Markovića u centru Niša i lako zapaljivom tečnošću polio “gof 7” koji je Mitić koristio.

Zbog paljevine “mercedesa”, niška policija je podnela krivičnu prijavu protiv Radojkovića zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte oopasnosti, a po optužnom predlogu koji je podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Nakon navedenog događaja Darko Mitić se sumnjiči da je, kako se navodi u optužnici, pozvao Radojkovićevu suprugu i uputio joj pretnju: “Dobro bre Miljanče šta se ovo desilo? Što mi bre on zapali auto? Zapamtićete vi mene, na šta ovo liči? Na šta ovo liči, ne mogu da verujem šta sam doživeo”.

Mitić se tereti da je nakon toga pratio kretanje Radojkovića  pomoću fotografija koje je njegova supruga objavljivala na društvenoj mreži Instagram, na kojima se vide Radojković i njegova porodica, supruga i dete, kao i lokacija porodične kuće u kojoj žive, a ispred koje je kasnije ubijen. Te fotografije, prema navodima optužnice, supruga okrivljenog čuvala je u svom telefonu marke “ajfon”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike