Burno na suđenju za ubistvo u niškom "Beverli Hilsu": Svedočio brat ubijenog, isplivali novi detalji, reagovali i advokati

11.06.2021

17:48

0

Autor: A.S.

Novo ročište zakazano je za jul, kada će pred porotom i balističar

Burno na suđenju za ubistvo u niškom "Beverli Hilsu": Svedočio brat ubijenog, isplivali novi detalji, reagovali i advokati
Copyright Viši i Osnovni sud u Nišu Printscreeen/ Google maps

Danas je u Nišu nastavljeno suđenje Darku Mitiću (33) glavnom osumnjičenom za ubistvo u niškom naselju Beverli Hils koje se dogodilo 20. novembra prošle godine. On se sumniči da je sa 10 hitaca iz pištolja CZ 99, lišio života Miloša Radojkovića (25) iz Tešice.

Na novom suđenju, bilo je burno, a svedočio je i brat ubijenog Miloša, Danijel.

– Miloš i Darko Mitić su bili dobri prijatelji do pre dve godine. Tada su se posvađali i postali neprijatelji. Bili su u sukobu iz više razloga – rekao je danas pred Višim sudom u Nišu Danijel Radojković, rođeni brat Miloša Radojkovića za čije ubistvo je optužen Darko Mitić iz Niša.

Nastavio je…

– Posvađali su se oko nekog novca, a posle toga je Darkov tast slao mojoj snaji poruke zbog čega je Miloš bio besan. Milošu je posle izgoreo auto, a on je posumnjao da ga je Darko zapalio. Miloš mu je vratio to i zapalio mu vozilo. Od tog trenutka kreću mnoge neprijatnosti – ispričao je Danijel Radojković pred sudom, prenosi Blic.

On je svedočio da je dobio informaciju i da je dan pre smrti Miloš pretukao Darka.

– Tri nedelje posle Miloševe smrti na groblju, jedan Milošev prijatelj, koji je i Darkov drug, rekao mi je da je Miloš našao Darka dan pre smrti u gradu i da ga je pretukao. Ne mogu da ga imenujem zbog bezbednosti moje i Miloševe porodice. Ja se ne osećam ugroženim, ali se plašim za bezbednost moje i Miloševe porodice – rekao je Danijel.

Advokati Mitićeve odbrane burno su reagovali na svedočenje Radojkovića – odbili su da ispituju svedoka istakavši da nije kredibilan

– Svedok se ovde pojavljuje skoro dve godine posle događaja kada je tužilaštvo shvatilo da je u problemu i da optužnica ne može da opstane. Nije logično da vam brat strada, a da se toliko dugo ne javite i kažete koja imate saznanja već se pred sudom pojavljuje kao poslednji svedok. Osim toga on je oštećeni i ima interes da tako svedoči. Odbrana mu ništa ne veruje, svedok nema kredibilitet i zato ga nećemo ispitivati – rekla je advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

I advokat Milan Petrović, još jedan od četvoro Mitićevih branilaca, pridružio se tvrdnji da svedok nije kredibilan, pogotovo, kako je naveo, jer je navodno sumnjičen za lažno svedočenje u drugom postupku.

– Prema našim saznanjima, 2013. godine na jednom suđenju dvojici okrivljenih bio je sumnjičen za lažno svedočenje. Sud nije uzeo u obzir njegovo svedočenje zbog čega su za dvojica okrivljenog oslobođeni. To je još jedan razlog zbog čega sud ne može da pokloni veru njegovom svedočenju – rekao je advokat Petrović.

Danijel Radojković je reagovao na te tvrdnje, navodeći da su netačne.

– Ja sam 2013. godine imao 15 godina i bio sam maloletan. Nikakav sudski postupak, ni prekršajni ni krivični nije vođen protiv mene, niti sam osuđen za lažno svedočenje – istakao je Danijel.

Izrešetan sa manje od jednog metra, nije mu bilo spasa

Stalni sudski veštak dr Ivan Stojanović iz niškog Zavoda za sudsku medicinu, istakao je danas da čak i visokospecijalizovana urgentna lekarska pomoć nije mogla da spasi život povređenom Milošu Radojkoviću.

– Na telu su nađene rane na dva dela tela – u predelu leve natkolenice i trupa, dok su rane na nadlaktici nastale od hitaca koji su pogodili grudni koš. Rastojanje usta cevi od tela oštećenog sve vreme bilo je u dometu barutnih čestica i bilo je manje od jednog metra, izuzev jedne rane koja je naneta sa većeg rastojanja. Obdukcijom je utvrđeno da su sve rane nastale dok je Radojković bio sa znacima života. Miloš Radojković je nakon povređivanja još neko vreme bio živ a to vreme nije moglo biti duže od nekoliko desetina sekundi – rekao je dr Stojanović odgovarajući na pitanja advokata odbrane.

Mitićevi branioci izneli su brojne primedbe na balističko veštačenje i nalaz trasologa. Započeto je ispitivanje stručnjaka koji su obavili DNK veštačenje koje će biti nastavljeno na sledećem ročištu u julu, kada će se pred sudom pojaviti I balističar.

Pročitajte još:

Optužen za ubistvo iz osvete

Mitić je optužen je da je 20. novembra 2019. godine oko 17 časova u niškom elitom naselju Beverli Hils sa 10 hitaca iz pištolja CZ 99 ubio Miloša Radojkovića (25) iz Tešice. On se tereti da je iz osvete zbog zapaljenog auta izrešetao Radojkovića ispred porodične kuće u niškom naselju Beverli Hils, u kojoj je živeo sa ženom i trogodišnjom ćerkom. Toga dana Radojković je ušao u kuću kako bi ostavio namirnice a kada je izašao ispred garaže, gde je ostavio upaljeni motor, Mitić mu je, prema optužnici prišao i iz pištolja CZ M-99 kalibra 9 milimetara iz neposredne blizine ispalio u njega 12 metaka. Radojkovića je pogodilo 10 hitaca nanevši mu rane po grudima, rukama i nogama, koje su zbirno predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu tako da je preminuo na licu mesta.

Na jednoj od čaura nađen je DNK Mitića što ga je dovelo u sumnju da je počinio ovaj zločin. Mitić je ranije, na početku suđenja, negirao da je izvršio krivično delo za koje se tereti, uz reči da su mu dokazi podmetnuti. On je odbio da iznese odbranu, dok mu se ne omogući priprema odbrane kroz “neposredan kontakt sa advokatima i poverljiv razgovor” jer ne može da priprema odbranu kroz zaštitno staklo.

“Mercedes” planuo na dan svadbe

Kako su mediji ranije pisali, “mercedes” vlasništvo Mitićeve supruge izgoreo je na dan njihove svadbe, 28. juna 2019. godine oko 3.45 časova na parkingu na uglu ulice Svetozara Markovića i Sinđelićev trg, a vatra je zahvatila i oštetila i susedni automobil marke “hjundai santa fe” koji je slučajno bio parkiran pored njega. Posle dvadesetak dana, policija je u julu 2019. godine uhapsila Radojkovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i odredila mu zadržavanje do 48 časova, posle čega se branio sa slobode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike