Sin starice uhapšene sa drogom u šoku: "Majka tvrdi da je ranac našla u bašti"

17.11.2022

09:16

0

Autor: J. S. J.

Pre nego što su je odvezli u policijsku stanicu, nakratko sam video mamu i pitao je šta je to uradila. Rekla mi je: "Ništa. Našla sam ranac u bašti

Sin starice uhapšene sa drogom u šoku: "Majka tvrdi da je ranac našla u bašti"
Copyright Profimedia/Mup

Starica Nada V. iz Zemuna uhapšena sa pola kilograma droge, digitalnom vagicom za precizno merenje i nožem uhapšena je pre nekoliko dana. Ova vest obišla je čitav region. Međutim, sin Nade V. kaže da je starica ranac našla u bašti i da ga je otvorila iz znatiželje. 

-Još ne mogu da dođem sebi zbog svega što me je snašlo sa mamom! Pa, zar moju Nadu da hapse zbog droge i nazivaju je narko-bakom? Šokiran sam i veoma zabrinut za majku, njeno zdravlje i tok postupka. Celu noć nisam spavao, nisam znao kako bratu da saopštim da nam je majka uhapšena. Ceo život je bila znatiželjna i evo, sad ju je ta znatiželja odvela iza rešetaka pod stare dane tvrdi sin Dragan V. za "Novosti."

Baka je uhapšena kada je interventna jedinica 92 slučajno naletela na nju i videla "kako nešto sumnjivo radi u žbunju". Ona je uhapšena i protiv nje je podneta krivična prijava za posedovanje 400 grama bele praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin, kao i digitalne vagice i noža. 

Sin Dragan kaže da je bi na poslu i da kada se predveče vratio kući, nije zatekao majku u stanu.

- Pozvao sam je, ali onda sam video da joj je mobilni ostao na stolu. Nije ga ni ponela sa sobom, iako sam je stalno na to podsećao. Brinuo sam za nju, jer je stara, bolesna, ide sa štapom. Ali, ona nije baš marila za sve to...

Kada je shvatio da nije ni kod rođake, posumnjao je da je možda otišla do svoje bašte, koja je u blizini, gotovo pored puta, a gde je posadila neko voće i povrće.

Na kraju, videvši da se Nada i dalje ne vraća kući, sin je pošao da je traži u kraju.

- Bio sam sve uplašeniji da joj se nešto dogodilo. Sumnjao sam da je možda pala, ali nikada nisam ni pomislio da će mi majku hapsiti zbog droge - kaže Dragan.

Kako god, kad se vratio ponovo u stan, svetlo je gorelo, a unutra su bili jedna komšinica i policija koja je vršila pretres. 

-Rekli su mi šta se dogodilo. I, šokirali me, potpuno. Rekao sam da mi je majka penzioner, da ja radim, da smo pošten svet i da nikada niko od nas nije hapšen, niti osuđivan. Čak sam kazao da i mene vode na poligraf ako treba, samo kako bih objasnio da je, verovatno, došlo do zabune i da ni majka, niti bilo ko iz porodice, nije kriminalac, niti se ikada bavio nezakonitim radnjama. Živimo skromno, pa vidite, uostalom, i kakav nam je stan...

Pretresom stana nije pronađeno ništa od sumnjive "robe."

- Pre nego što su je odvezli u policijsku stanicu, nakratko sam video mamu i pitao je šta je to uradila. Rekla mi je: "Ništa. Našla sam ranac u bašti i naravno, otvorila ga iz znatiželje da vidim šta ima unutra. Nisam ništa kriva i ne znam čiji je to ranac. A i bacila sam ga" - priča sin.

- Kad su je odvozili u stanicu, rekao sam policiji da je srčani bolesnik, da ima visok pritisak i šećer. Dozvolili su joj da ponese lekove. Jedva čekam da izađe pred tužioca i kaže istinu. Samo da joj ne odrede pritvor, umreće mi tamo. Znam da je u pitanju greška.

I komšije uhapšene kažu za medije da su šokirane njenim razlogom hapšenja.

- Krajnje smo iznenađeni da je Nada dilovala drogu. Živimo u ludom vremenu, ali je ona uvek delovalo pošteno, i nikada ne bi mogli da je povežemo sa kriminalom. Naša Nada je nekada radila u GSP i vozila je tramvaj. Hramlje, nosi štap i živi sa sinom, dok njen drugi sin živi i radi u Sloveniji, gde je zasnovao porodicu - kažu komšije.

Komšije objašnjavaju da se osumnjičena nije odvajala od ranca koji je nađen u šumi.

Bonus video

MUP Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike