Izdalo ga srce u pritvoru: Preminuo podstanar koji je pucao na supružnike u Zemunu, Verica preživela, Milan umro u Nemačkoj! (FOTO)

13.11.2022

21:55

0

Sukob Vujića i Kričkovića počeo oko kuće u ulici Cara Dušana 197 u Zemunu, u kojoj su Radojka i Dušan živeli 30 godina

Izdalo ga srce u pritvoru: Preminuo podstanar koji je pucao na supružnike u Zemunu, Verica preživela, Milan umro u Nemačkoj! (FOTO)
Copyright 24sedam/M.S.

Dušan Vujić (67), podstanar koji je pucao na svoje stanodavce Milana i Vericu Kričković u Zemunu u septembru 2021. godine, preminuo je danas u pritvoru od srca, potvrdila je njegova advokatica Jelena Tončić.

Vujiću je nedavno počelo suđenje, a naredni glavni pretres trebalo je da bude održan 16. novembra. Na pripremnom ročištu Dušan je negirao krivicu.

Kričkovići su tada napad preživeli, ali je Milan u martu ove godine preminuo u Nemačkoj, gde je nastavio lečenje.

Vujić se sumnjiči da je posle svađe u dvorištu kuće iz pištolja ispalio nekoliko metaka u dvoje ljudi. Vericu je navodno pogodio u stomak i nogu, a njenog supruga u grudi i stomak.

Kako su komšije tada ispričale, svađa je izbila, jer je bračni par tražio da se Dušan iseli iz kuće u kojoj je sa suprugom živeo godinama čuvajući Veričinu maćehu, koja je preminula nekoliko meseci pre krvavog obračuna.

Sukob oko kuće

Sukob Vujića i Kričkovića počeo je oko kuće u ulici Cara Dušana 197 u Zemunu, u kojoj su Radojka i Dušan živeli trideset godina, otkad su počeli da čuvaju, sada preminulu, Veričinu maćehu.

- Baka je umrla sad u julu, a pre toga smo je čuvali 28 godina, moj suprug i duže, 30 godina. Dala nam je dozvolu da podignemo kuću u dvorištu, iza one u kojoj je ona živela. Imamo ugovor, sve, samo nije overeno u sudu, jer je tad drugačija bila praksa, nije moralo kod notara da se overava - ispričala je za medije kasnije Radojka.

Ranije Milana i Vericu viđali su leti kada su dolazili iz Nemačke gde žive. Sa njima, kaže Radojka, nisu bili u svađi, dok nije počela priča kako ona i njen suprug treba da se isele iz bez naknade, kako bi Kričkovići prodali investitorima plac.

- Baka je 2015. smeštena u dom, otad su već počeli da pričaju da se proda, da će to da kupi investitor, a mi da idemo, ali sad od jula kad je umrla nisu nam dali mira - rekla je žena i dodala da je pričala sa suprugom o tome da izađu iz kuće ako im daju makar 30.000 evra, jer su od trenutka kada su počeli da žive tu oni sve ulagali.

Supruga je čula da se žali da ne vidi izlaz iz sutuacije.

- Čula sam ga kako kaže da ne zna šta da radi i kako drugačije da reši problem nego da ubije Milana. Kad su se najavljivali da dolaze njemu već nije bilo dobro, postajao je nervozan. Ona nam je rekla skoro da požurimo, da izađemo iz kuće, da se to završi jer oni hoće “da pokupe pare i da se vraćaju za Nemačku” - izjavila je i dodala da je Dušan imao registrovan pištolj.

Sedmi metak se zaglavio

U nedelju su sve četvoro sedeli zajedno u dvorištu. Kričkovići su došli da opet izvrše pritisak na njih da se isele. Milan i Dušan su pričali kada je Vujić ušao u kuću i uzeo pištolj.

- Prošao je pored mene, ušao u kuću, mislila sam da ide da uzme nešto, a on je uzeo pištolj i zapucao u Milana. Imao je sedam metaka, šest je ispalio, sedmi se zaglavio. Pucao je u njega, pogodio ga je u grudi, Vericu su, mislim, dva metka zakačila, u butinu i stomak - prisetila se žena.

Radojka je, pokazujući modrice na rukama koje je zadobila dok se sa suprugom borila oko pištolja, rekla da je povikala Verici da pozove policiju.

– Milan je istrčao iz dvorišta krvav, a Dušan je krenuo za njim. Kad je shvatio šta je uradio, šta se zapravo desilo, hteo je da se ubije. Taj sedmi metak se zaglavio, nije mogao da ga ispali, ali imao je još jedan šaržer. Skočila sam na njega da mu otmem pištolj, držala sam ga da ne povuče oroz, da ne uradi nešto sebi. Vikala sam Verici da pozove policiju, nisam mogla ja da ga savladam sama – objasnila je i dodala da su Hitna pomoć i policija ranjenog Milana zatekli na ulici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike