"Sudija, hoćete da vam pokažem slike sa skaja na kojima je meni i Belivuku otkinuta glava": Miljković tvrdi da je oteti Kapetan živ!

08.11.2022

09:29

0

Autor: Lj.K.

Belivuk i Miljković se preko video linka uključili u sud u Podgorici, ponavljajući da ako nema tela, nema ni dela

"Sudija, hoćete da vam pokažem slike sa skaja na kojima je meni i Belivuku otkinuta glava": Miljković tvrdi da  je oteti Kapetan živ!
marko miljković 24sedam Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački/ E-Stock

Pred podgoričkim Višim sudom održana je kontrola optužnice povodom ubistva Mileta Rdulovića zvanog Kapetan. Optužnicom su optuženi državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Optuženi Veljko Belivuk, koji se kao i Miljković i Janković uključio putem videolinka iz beogradskog suda, kazao je da je oduševljen opružnicom i da je SKY fotošopiran i montiran. 

- Ostajem pri ranijim iskazima koje sam dao pred Specijalnim državnim tužilaštvom Crne Gore... Oduševljen sam optužnicom. Slažem se sa advokatima, SKY komunikacija  je podmetnuta, fotošopirana i montirasna. ..Netačno je da je Francuska  otrkila SKY, prvo su Holandija i Belgija, a kasnije se uključila Francuska... Tužilaštvu Crne Gore i  Srbije su puna usta Francuske...Ovim prisluškivanjem su prekršeni svi zakoni. Nema telefona, nema leša, nema DNK...Nema ništa u ovoj optužnici.  Ništa nisam počinio niti sam član kriminalne organizacije...-bio je izričit Veljko Belivuk.

Belivuk je naveo da je ostao nedorečen na prethodnom ročištu, gde je sudija poimenuo da je posalo pismo o "moru i mesecu".

- Da ne bude da sam lud..Vi ste sarkastično prokomentarisali, a znate o čemu se radi. Ja sam dobio papir da potpišem da li pristajem da mi se sudi u odsutvu i navodi se da sam u bekstvu. Vršen je pritisak da potpišem.. Nekome je odgovaralo da mi se sudi bez prisustva. Evo vidite nisam u bekstvu-poručio je on.

Optuženi Miljković je, takođe putem video linka, pred podgoričkim Višim sudom kazao da je saglasan sa svime što je rekao Belivuk i sa stavom advokata i sa onim što je naveo Kašćelan.

-U potpunosti osporavam optužnicu, nerazumljiva je i nepotpuna. Ja sam detaljno čitao optužnicu i ne vidim kako su Kašćelan, Zvicer i Božović organizovali kriminalnu grupu.Nikakav dokaz ne mogu na nađem, ja bez dokaza ništa ne verujem. Smatra se da SKY koriste kriminalci jer je skup, a ovu aplikaciju koriste i advokati, tužioci, novinari, sudije, ljubavnici, naveo je između ostalog Miljković.

Miljković je naglasio da nema obdukcijskog nalaza da je Mile Radulović mrtav.

Ako je zaista mrtav a smrt nenasilna, biti mrtav nije krivično delo. Smrt se utvrđuje samo obdukcionim nalazom, mi to nemamo. Sudskomedicinski veštak se izjašnjava samo na osnovu slike, skanda l- smatra optuženi Miljković.

On je naveo da je Mile Radulović živ i zdrav.

- Sudija neka tužilaštvo pošalje zamolnicu da vam pošaljemo tri fotografije, na njima smo Belivuk, Janković i ja i odsečena nam glava. Pa isti taj veštak nek utvrdi da li smo mrtvi. Ako smo mrtvi ne možete da nam sudite - poručio je on.

Prema navodiam SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o sigurnom mjstu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog, škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali - navodi se u optužmnici.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike