Lalić o brutalnoj likvidaciji Lazara Vukićevića: "Tukli smo ga kablom, osvešćivali vodom iz creva, udarali lopatom i na kraju zadavili"

08.11.2022

15:02

0

Lazar Vukićević, kad je video da je namamljen u Ritopeku i da je pitanju klopka, pokušao je da puca ali ga je Budimir udario u lice, a dalje su na njega skočili ostali članovi grupe koji su ga šutirali u galavu i telo

Lalić o brutalnoj likvidaciji Lazara Vukićevića: "Tukli smo ga kablom, osvešćivali vodom iz creva, udarali lopatom i na kraju zadavili"
Copyright 24sedam/MUP/Facebook

Danas je pred sudom Srđan Lalić, koljač Velje Nevolje, nastavio sa iznošenjem detalja ovog monstruoznog klana. Da podsetimo, on je svedok okrivljeni, koji se nagodio sa Tužilaštvom. 

- Opet ću pomenuti Zemu, odnosno Pištu, koji je bio trojanski konj u škaljarskom klanu i za to je nagrađen sa milion evra. Zemo je namamio u svoju vikendicu u Crnoj Gori Hodžića, Spahića i Radulovića. Oni su verovali da je on odan kao "škaljarac", a u susednoj prostoriji su bili Belivuk, Miljković, Janković. Oni su izeleteli iz te sobe, sa pancirima i likvidirali Spahića i Hodžića, a Radulovića su ostavili živog, rekao je u svom izlaganju Lalić.

Milo Radulović Kapetan je tu otet, i preko njegovog skaj telefona su ostvareni kontakti sa svim bitnim škaljarcima, i sa Jovanom Vukotićem i sa Bojovićevim saradnikom Votkom, kao i sa jednom osobom iz Bara.

- Kapetan nije imao izbora i učestvovao je u svim namamljivanjima pripadnika škaljarskog klana. Bio je u životu nekih dva i po meseca posle otmice. Preko njega je namamljen Lazar Vukićević, a pokušana je i otmica i namamljvianje Aleksandra Šarca i to pričom kako Miletovi ljudi tog dana moraju oteti Belivuka i ako uspeju da oni dođu da ga ispituju i muče. Šarac je prvo prihvatio, međutim, predomislio se, a Lazar je imao poverenja i prihvatio je taj zadatak. Za mesto otmice Vukićevića određen je parking u radničkoj ulici, gde je otet i Mirko Kojić. Marko i Belivuk davali su instrukcije preko skaja, jer su oni bili taj dan u Crnoj Gori.

Lalić je naveo da je za ovu akciju pripremio nove telefone i kartice da bi se izbeglo praćenje baznih stanica. Lazara je pokupio Mijat Đurić.

Vukićević, kad je video da je namamljen u Ritopeku i da je pitanju klopka, pokušao je da puca  ali ga je Budimir udario u lice, a dalje su na njega skočili ostali članovi grupe koji su ga šutirali u galavu i telo.

- Uneli smo ga nevezanog u garažu, Budimir uzima građevisnki čekić i njime mu je smrskao nekoliko prstiju, prsnula je krv i tragovi su ostali na zidu. Vezali smo ga i uneli ga u skrivenu prostoriju. Vukićević se tada osvestio, a Miloš Budimir i Draganić izlaze i primaju naloge od Marka i Veljka. Vukićević predaje šifru od skaja, ispitujemo ga o vezama sa škaljarcima, puštaju mu se poruke od Veljka i Marka, a njegove fotografije se njima šalju, rekao je Lalić.

Naveo je da je Lazar sve vreme krvario, i da je nešto nepovezano pričao, ali ništa značajno nije odao. Rekao je da se sa škaljacima povezao iz straha od Džonija Vušovića.

- Tukli smo ga po telu kablom, ali nije imao reakcije, osim kontrakcije telom. Da bi ga povraitli, polivali smo ga vodom iz creva, ali kako to nije davalo rezultate, gubio je dah jer smo mu crevo stavili direktno u usta, što ga je gušilo. U jednom momentu smo ga podigli i stavili na stolicu. Budimir ga je lopatom udario nekoliko puta u glavu. Vukićević je izuzetno bled, pa sam ga ogrnuo duksom, misleći da je u pitanju hipotermija. Odjednom mu se zgrčilo lice, otvorila se vilica, a zenice su mu se proširile. Nismo znali da li je mrtav ili živ, a onda smo ga Budimir i ja udavili kablom. Za svaki slučaj, Budimir ga je pričvrstio za radijator. Miloš i Marko Budimir i ja smo otišli gore u kuću, da bi rano ujutro stigao Vlade Draganić, pa smo nas četvorica uništili telo, kao i u predhodnim delima. Sadržaj džakova sa ostatkom tela bacili smo u reku - stravično je svedočenje Belivukovog vojnika, sada pokajnika Srđana Lalića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike