Velja Nevolja svedočio o ubistvu Kapetana u Crnoj Gori, Kašćelan viknuo: "Živeo Belivuk!"

08.11.2022

10:01

1

Autor: 24sedam

Belivuk i Miljković su se putem video-linka uključili u sud u Podgorici

Velja Nevolja svedočio o ubistvu Kapetana u Crnoj Gori, Kašćelan viknuo: "Živeo Belivuk!"
Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/ATA Images/in4s.net

Na današnjem ročištu u podgoričkom Višem sudu, na kojem se razmatrala optužnica protiv okrivljenih za ubistvo Mila Radulovića zvanog Kapetan, iz Beograda su se video-linkom obratili optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Nakon obraćanja Veljka Belivuka u kom je rekao da je oduševljen optužnicom i da je SKY fotošopiran i montiran, optuženi Slobodan Kašćelan je uzviknuo: "Živeo Belivuk!"

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Radoje Zvicer/MUP
 

- Nisam kriv, nevin ležim u zatvoru, po stoti put to kažem Veću i čekam da me puste kući - kazao je optuženi Kašćelan, preneo je crnogorski "Dan".

Marko Miljković je naglasio da nema obdukcijskog nalaza da je Mile Radulović mrtav, te da je on "živ i zdrav".

Prema navodiam SDT-a, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide, pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi, tvrdeći da se radi o sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije o tome ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gde se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije "Skaj", u njegovo ime slali su poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog "škaljarskog klana" da dođu na određene lokacije, gde bi ih potom likvidirali - navodi se u optužnici.

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu juče je održano ročište u okviru suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Svoje izlaganje juče je započeo svedok okrivljeni Srđan Lalić, koji je govorio o ubistvima Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike