Ovo je Srpkinja koju je Stevan izbo nožem u Italiji: Danas obdukcija

08.11.2022

09:15

0

Autor: M. B.

Stevan Šajn sumnjiči se da je ubio Slobodanku Metušev u petak u Italiji

Ovo je Srpkinja koju je Stevan izbo nožem u Italiji: Danas obdukcija
Stevan ubio Slobodanku u Italiji - Copyright Printscreen/YouTube/ Corriere Romagna Backup Facebook/S.Š./S.M.

Stevan Šajn (50) priznao je juče na saslušanju da je izbo na smrt svoju suprugu Slobodanku Metušev (48) u prihvatnom centru u Italiji. Danas bi trebalo da bude obavljena odbukcija tela žene, koja bi trebalo da utvrdi koji ubod je bio smrtonostan.

Šajn se sumnjiči da je svoju partnerku Slobodanku ubio u centru za migrante, u petak oko 12 sati, u oblasti Kaljari u gradu Kapotera. Stevan je sa mesta zločina pobegao, noseći sa sobom krvavi nož, i navodno se sakrio u blizini crkve u kojoj je u toku bila misa za mrtve. Međutim, ubrzo se predao policiji. Kada je stigla Hitna pomoć, žena je već bila mrtva.

Italijanski mediji navode da su i osumnjičeni i žrtva srpske nacionalosti.

Pozlilo mu na saslušanju

Stevan Šajn juče je izveden pred tužioca i dok je, na lošem italijanskom, govorio šta se dogodilo, srušio se. Navodi se da mu je pozlilo u trenutku kada je čekao prevodioca. On već godinama pati od srčanih oboljenja. Saslušanje je tada prekinuto, nakon čega je Stevan prevezen u bolnicu na pregled. Kada mu se stanje poboljšalo tokom noći, vraćen je u zatvor.

Italijanski mediji navode da će danas biti obavljena obdukcija tela žrtve.

- Nalaz će utvrditi koji je ubod bio smrtonostan, iako se pretpostavlja da je žena preminula odmah - pišu tamošnji mediji.

Još uvek nije poznato šta je prethodilo ovom zločinu.

 

"Ubio sam je. Mrtva je"

Podsetimo, svedok hapšenja osumnjičenog Srbina, bio je i opštinski odbornik Luiđi Karuzo, koji je tvrdio da je čuo napadača kako viče: "Šta sam uradio? Ubio sam je. Mrtva je". Navodno, on se držao za glavu dok je to izgovarao.

Stevan i Slobodanka su prošlog avgusta došli u prihvatni centar i bili su smešteni u istoj sobi. Žena poreklom iz Alžira, koja je takođe smeštena u tom centru, rekla je da je često čula da se Slobodanka i Stevan svađaju.

Poznanici su ispričali da su uglavnom pričali na srpski, da italijanski nisu dobro znali, kao i da im se čini da nisu imali decu.

Gradonačelnik Beniamino Garau za ANSA-u rekao je da su čuli vriske i da je nastala pometnja.

- Tada se čovek sklonio u Casa Melis koju smo ostavili otvorenu jer je na kraju ceremonije trebalo da se vratimo tamo. Tada smo shvatili šta se dogodilo i čoveka je zaustavila policija i prekinuli smo ceremoniju - rekao je Garau.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike