Niko ne zna šta je tužilaštvu ispričao Belivukov "nasmejani koljač": Da li će danas u sudnici otkriti još neka ubistva zloglasnog klana?

07.11.2022

07:30

0

Autor: Lj.K.

Optuženi u panici jer ne znaju šta je sve Lalić otkrio

Niko ne zna šta je tužilaštvu ispričao Belivukov "nasmejani koljač": Da li će danas u sudnici otkriti još neka ubistva zloglasnog klana?
srđan lalić profimedia-0014159726 copy - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a očekuje se svedočenje okrivljenih svedoka, kao i svedoka saradnika Srđana Lalića, njihovog dojučerašnjeg vojnika.

Lalić, koga je javnost videla na fotografijama sa skaj aplikacije, na kojima nasmejan pozira pored tela ubijenih, sklopio se u tajnosti sporazum sa tužilaštvom dok je trajalo pripremno ročište i niko, osim tužioca, ne zna šta je sve “nasmejani koljač” ispričao u zamenu za manju kaznu.

Očekuje se da će Srđan Lalić tokom svedočenja otkriti detalje o ubistvima osoba koje se vode kao nestale, a sumnja se da im je upravo presudio Belivukov klan.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
Lalić sa Belivukom pozira pored tela jedne od žrtava i smeje se

Lalić je šokirao sve u sudnici tokom pripremnog ročišta kada je pred sudskim većem rekao “kriv sam”, a zatim je i obelodanjeno da je sa tužilaštvom sklopio nagodbu da otkrije sve što zna kako bi izbegao doživotnu kaznu. Dobio je status svedoka – saradnika, sklonjen je na tajnu lokaciju pod zaštitiom jedinice za zaštitu iz straha od osvete.

Zbog činjenice da niko ne zna šta je sve Lalić ispričao, Belivuk i Miljković kao i ostali optuženi, na početku glavnog pretresa samo su delimično izneli svoju odbranu, naglasivši da će je u nastavku dopunjavati, odnosno tek kad se saslušaju okrivljeni svedoci, kao i svedok saradnik, i da do tad neće odgovarati na pitanja.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam teških ubistava, izvršenih u kući strave u Ritopeku u kojoj su, prema optužnici, imali tajnu prostoriju u kojoj su ubijali i kasapili tela svojih žrtava, a zatim ih mleli u industrijskoj mašini za meso da bi uništili dokaze.

Putem Sky aplikacije dogovarali su otmice i ubistva, i razmenjivali fotografije žrtava. Na glavnom pretresu Belivuk i Miljković tvrdili su da je sadržaj iz aplikacije Sky nezakonit, fotošopiran i montiran, a očekuje se da će na sve načine pokušati da diskredituju njhove dojučerašnje vojnike, koji su se nagodili sa tužilaštvom.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike