Uzor nasmejanom Veljinom koljaču bio vođa bratstva: IT stručnjak opsednut nacizmom, s ponosom citirao rečenice iz Hitlerove knjige!

05.11.2022

19:45

0

Srđan Lalić na "Skaj" aplikaciji imao kodirano ime "Beri Mils", po vođi zloglasnog "Arijevskog bratstva"

Uzor nasmejanom Veljinom koljaču bio vođa bratstva: IT stručnjak opsednut nacizmom, s ponosom citirao rečenice iz Hitlerove knjige!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Wikipedia/PRofimedia/MUP

Srđan Lalić, nazvan "nasmejani koljač", koji se sa Tužilaštvom nagodio da otkrije sve tajne kriminalne organizacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u zamenu za manju kaznu, na kriptovanoj aplikaciji "Skaj" koristio je kodirano ime "Beri Mils", po zloglasnom američkom kriminalcu.

Lalićev uzor, pravi Beri Mils, bio je vođa zloglasne američke zatvorske bande "Arijevska braća" i gotovo čitav život proveo je iza rešetaka zbog najtežih krivičnih dela, među kojima su i surova ubistva. 

Beri Mils, čije ime je Lalić koristio kao nadimak na "Skaju", bio je gotovo 40 godina na čelu zloglasne američke pronacističke bande "Arijevska braća". Mils je ušao u ovu bandu još sedamdesetih godina prošlog veka, dok je bio u zatvoru Sent Kventin u Kaliforniji. Brzo je napredovao do samog vrha u hijerarhiji ovog klana, koji broji na hiljade članova širom SAD, i u zatvorskom sistemu i na slobodi.

Mils je odgovoran za seriju ubistava, reketiranje i pljačke, kao i za pokretanje višegodišnjeg rata sa suparničkim bandama koje čine crnci i Hispanoamerikanci.

Jednom zatvoreniku zbog kockarskog duga umalo nije odsekao glavu, što po surovosti podseća na zločine u kojima je u Ritopeku učestvovao i sam Srđan Lalić.

Na četvorostruku doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja, Mils je osuđen 2006. godine. Umro je u zatvoru u Koloradu 8. jula 2018. godine, dan posle svog 70. rođendana.

Formirani u Sen Kventinu

"Arijevsko bratstvo" (poznato i kao AB ili brend), kojim je upravljao Mils, banda je koja je formirana 1960. godine u državnom kalifornijskom zatvoru Sen Kventin. Cilj bande u to vreme bio je da zaštiti bele zatvorenike od fizičkih napada crnih i latinoameričkih robijaša. Imali su i potpunu kontrolu nad ilegalnim zatvorskim aktivnostima za finansijsku korist.

"Može Beri Mils, on čupa nokte naživo sve“

Osoba pod nadimkom "Beri Mils" bila je posebno ozloglašena, što se videlo iz "Skaj" komunikacije članova grupe.

"Može Beri Mils, on je majstor za nokte da ti sredi.“

"A ti samo kolješ, zaboravio sam.“

"Ne, brate, Beri Mils čupa nokte, to nisi znao, to je novost, naživo sve, sa armiračkim kleštima.“

Beri Mils: "Hahahahahah.“

Tokom istrage se ispostavilo da se iza tog nadimka, koji je koristila osoba umešana u najsurovije zločine za koje se sumnjiče članovi Belivukovog klana, nalazi Srđan Lalić, po zanimanju IT stručnjak.

Danas se AB navodno interesuje za novac i poznat je po svom učešću u ubistvima, trgovini narkoticima, iznuđivanju, kockanju i pljačkanju.

Simboli "Arijevskog bratstva" su detelina sa tri lista, inicijali AB, svastika, dvostruki vijci, brojevi "666" i HH, za "Heil Hitler". Poznato je da koriste keltske simbole kao metod kodiranja komunikacije.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

Pokajnik Lalić godinama je skupljao suvenire iz vremena Trećeg rajha, a inspektori su mu prilikom pretresa stana našli postere i zastave sa kukastim krstovima, kao i Hitlerovu knjigu "Majn kampf", čiji naslov preveden sa nemačkog znači "Moja borba".

Ovaj malo poznati detalj iz života svirepog ubice i IT stručnjaka Belivukovog klana izašao je na videlo posle hapšenja pripadnika ove bande, u februaru 2021. godine. Policijski inspektori bili u šoku kad su otkrili Lalićevu nacističku kolekciju.

Čitao Hitlerovu knjigu

Pronađeno je nekoliko postera i zastava sa kukastim krstovima iz perioda nacističke Nemačke. Bilo je tamo i Hitlerovih slika i nekih starih razglednica iz tog perioda. Nađena je i knjiga "Majn kampf", koju je Adolf Hitler napisao dok je bio u zatvoru između dva svetska rata. Bilo je očigledno da je Lalić opsednut rasističkom i nacističkom ideologijom i mržnjom prema Jevrejima.

Lalić je i svojim prijateljima pričao da je više puta čitao Hitlerovu knjigu i s ponosom je citirao neke rečenice iz "Majn kampfa". Koliko je Lalić bio opsednut nacizmom, kao i sumanutim idejama o nekakvoj rasnoj nadmoći belaca, govori i činjenica da je na šifrovanoj aplikaciji "Skaj" koristio nadimak "Beri Mils".

Foto: 24sedam/Pink/Printscreen
 

Iako je u početku pokušao da se predstavi kao osoba koja je bila zadužena upravo za komunikaciju, ispostavilo se da je Srđan Lalić mnogo mračniji tip, a posebno se "istakao“ u mučenju i ubistvu u dva slučaja: likvidaciji Aleksandra Gligorijevića Pukija, bivšeg saradnika, i ljutog neprijatelja Lazara Vukićevića.

Aleksandar Gligorijevič Puki je bio blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kada su oni posumnjali da je "dvostruki igrač“ i da informacije o kretanju Belivuka i Miljkovića dostavlja rivalskim ekipama. Za izdajnika iz svojih redova priredili su poseban tretman, a kada je žrtva na kraju jezive torture izdahnula, na njegovom telu su nožem urezali reč "izdajnik“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike