Odloženo suđenje Ivanu Kontiću: Tereti se za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu

03.11.2022

12:47

0

Autor: 24sedam

Na današnjem ročištu bilo je planirano prikazivanje snimka tuče

Odloženo suđenje Ivanu Kontiću: Tereti se za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu
Ivan Kontić u zatvoru - Copyright CDM/MUP Crne Gore Profimedia

Suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića, koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu zverskim prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (29) iz Beograda, odloženo je zbog bolesti postupajućeg sudije.

Na današnjem ročištu bilo je planirano prikazivanje snimka tuče. Naredno ročište zakazano je za 22. decembar.

Podsetimo, na početku suđenja Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno javnosti i naglasio je da ga je i veče pre toga Mandić napao na istom mestu na kome se dogodio sporni incident.

Za slučaj prebijanja saznalo se kada se u septembru 2020. godine na društvenim mrežama pojavio uznemirujuć snimak na kom se vidi kako muškarac nepomično leži na podu, dok mu drugi muškarac namerno lomi ruke.

Kontić je u decembru iste godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike