Šta se krije iza napada u centru Beograda? Starešini crkve pretio da će ga ubiti, došao da ostvari pretnje

04.09.2022

17:47

0

Autor: 24sedam

U krvavom piru povređen je državljanin Gvineje A. P. D. (64), koji je uboden u stomak i ruku, i dvojica državljana Srbije, S. M. (40), koji je uboden u potkolenicu, i starešina crkve G. Z. (61)

Šta se krije iza napada u centru Beograda? Starešini crkve pretio da će ga ubiti, došao da ostvari pretnje
hapsenje admirala geprata napad nozem (3) - Copyright Printscreen/Pink

Trojica muškarca povređena su danas oko 11 sati u centru Beograda u Ulici admirala Geprata, kada je u prostorije nepriznate Prve Hristove crkve upao I. N. (39) i nožem nasrnuo na muškarce koji su u tom trenutku bili na službi.

U krvavom piru povređen je državljanin Gvineje A. P. D. (64), koji je uboden u stomak i ruku, i dvojica državljana Srbije, S. M. (40), koji je uboden u potkolenicu, i starešina crkve G. Z. (61), kom je povređena noga.

- Osumnjičeni I. N. upao je u prostorije crkve, u kojoj su bila četvorica muškaraca, koje on poznaje, i počeo je da ih ubada nekakvim sečivom koje je poneo sa sobom - priča izvor.

Kako se saznaje, I. N. i sam je bio član Prve Hristove crkve, ali je iz nje izbačen.

- I. N. njegovi su saputnici iz ove verske zajednice dan pre napada, u subotu, obavestili da je zvanično izbačen. Navodno je izbačen zbog privatnog sukoba sa starešinom G. Z.

Facebook/Ilija N.
 


Pretpostavljamo da je to motiv krvavog pira, odnosno da je I. N. hteo da se osveti - ispričali su za Kurir upućeni u nesrećni događaj i dodali da je I. N, pre nego što je odlučeno da bude izopšten iz te zajednice, navodno pretio starešini.

- U četvrtak mu je rekao da će ga ubiti! Nismo verovali da je zaista spreman da to i uradi, ali eto, došao je da ostvari pretnje - pojašnjava sagovornik pozadinu sukoba.

Nakon što je I. N. izbo poznanike, ostali članovi ove crkve uspeli su da ga zadrže do dolaska policije.

- Pošto nikako nisu mogli da ga smire, uspeli su da ga zaključaju u tu prostoriju i tako su sprečili još veću nesreću, jer je on bio van sebe i izgledalo je kao da je spreman sve da ih pobije. On ima i neke psihičke probleme odranije - kaže izvor.

Iz crkve, u čijim prostorijama se dogodio napad, nezvanično su rekli "da je napadač iznenada ušao kod njih i bez reči počeo da ubada ljude"

"Video sam kako ga iznose iz zgrade, bio je sav krvav"

Jedan od očevidaca ispričao je da je nekoliko minuta pre krvavog napada video državljanina Gvineje kako izlazi iz obližnjeg restorana i odlazi u zgradu.

- Čovek je iz restorana ušao u tu zgradu, a nakon nekoliko minuta za njim je utrčao napadač. Posle sam video kako ga iznose iz zgrade, bio je sav krvav, a Hitna pomoć ga je odmah odvezla - opisao je on.

- Starešina i trojica muškaraca bili su u jednoj prostoriji, dok su ostali članovi bili u susednoj, kada je došlo do napada. Ušao je na vrata i bez reči počeo da ih ubada. Pokušali su da ga obuzdaju, ali ih je on izbo nožem i isekao - pričaju zaprepašćeni sledbenici crkve:

- Četvrti muškarac koji se zatekao u prostoriji pomogao je ostalima da se izvuku napolje i tako im spasao živote, a potom je uspeo da zaključa vrata kako bi zadržao napadača do dolaska policije.

Nisu se slagali

Sledbenici ove crkve su rekli i da je policija brzo reagovala.

- Svemu je prethodio sukob između starešine i I. N. Nisu se slagali. U četvrtak mu je pretio da će ga ubiti i to je dva dana kasnije i došao da uradi. Nadamo se da će biti dobro svi povređeni - pričaju pripadnici Prve Hristove crkve i dodaju da je nekoliko članova ostalo da opere i očisti krv, koje je bilo na sve strane.

Policija je s lisicama na rukama odvela osumnjičenog, a povređeni su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar.

Inače, zgrada u kojoj se desio napad je zgrada iz koje je ubijen nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike