Potvrđeno: Luku Bojovića proteruju iz Španije!

02.11.2022

18:06

0

Protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan krivični postupak i on je ovde slobodan čovek

Potvrđeno: Luku Bojovića proteruju iz Španije!
Luka Bojović - Copyright Profimedia

Luka Bojović će biti proteran iz Španije posle izdržane kazne zatvora saznaje se u Ministarstvu pravde. To je prva zvanična potvrda da će Bojović biti proteran, nakon što se u medijima nagađalo da će biti izručen Srbiji.

Kako su Novostima rekli u Ministarstvu pravde, obavešteni su posredstvom srpske ambasade u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

Poslednja informacija: Španija proteruje Luku Bojovića

Ministarstvo pravde saopštilo je večeras da je, posredstvom Ambasade Srbije u Madridu, obavešteno da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje, otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora.

- Protiv Luke Bojovića se u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak, niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava. O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni - saopštilo je Ministarstvo pravde.

Luka Bojović je 2012. uhapšen u Španiji, gde je u decembru 2014. osuđen na višegodišnju kaznu zatvora, zbog falsifikovanja isprava, zločinačkog udruživanja i posedovana oružja.

Ministarstvo nije obavešteno o tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića.

Oni podsećaju da se protiv njega u ovom trenutku u Republici Srbiji ne vodi krivični postupak niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike