Oglasila se majka Luke Bojovića nakon informacije da su se stekli uslovi da bude izručen Srbiji

02.11.2022

13:43

0

Autor: 24sedam

Ona redovno boravi u Španiji, gde brine o Lukinoj deci i slika

Oglasila se majka Luke Bojovića nakon informacije da su se stekli uslovi da bude izručen Srbiji
Copyright Printscreen/YouTube/Marko Nede/Tanjug

Anđelka Bojović, majka Luke Bojovića, kratko je rekla, posle informacija da se njen sin vraća u Srbiju, da ne želi da komentariše ništa u vezi sa svojim sinom.

- Nemam informaciju da se vraća u Srbiju - kratko je za Kurir rekla Anđelka Bojović, inače akademska slikarka i profesorka Fakulteta likovnih umetnosti.

Inače, ona redovno boravi u Španiji, gde brine o Lukinoj deci i slika.

Podsetimo, španske vlasti obavestile su državu Srbiju da su se stekli uslovi da Luka Bojović bude izručen Srbiji. To bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da se realizuje do 15. novembra.

Profimedia
 

Bojovića država Srbija ne potražuje ni zbog jednog krivičnog dela i on je, što se naše države tiče, slobodan čovek. U Španiji je Bojović odslužio više od polovine kazne.

Uhapšen je 9. februara 2012. godine u Valensiji i u Španiji je osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog organizovanog kriminala. On je u decembru 2014. godine osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko udruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina robije, pa mu je ukupna kazna 18 godina. U kaznu mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Mnogi su, međutim, u strahu od pomisli da se Luka nađe na slobodi, jer su mu likvidirani gotovo svi koje je voleo, uključujući i njegovog rođenog brata.

Brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je u Beogradu u Ulici carice Milice 29. aprila 2013. godine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike