Preti mu 50 godina zatvora: Odbijen ključni zahtev advokata ubice mlade Srpkinje

12.07.2022

20:59

0

Rags III se tereti po četiri tačke optužnice

Preti mu 50 godina zatvora: Odbijen ključni zahtev advokata ubice mlade Srpkinje
Tan2021-11-4_19356990_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri

Henri Rags III je, podsetimo, u novembru prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je usmrtio Tinu Tintor i njenog psa

Bivši igrač NFL tima Las Vegas Rajdersa Henri Rags III, pojavio se u sudnici prvi put još od prošle godine, kao glavnoosumnjičeni za ubistvo devojke srpskog porekla Tine Tintor i njenog psa u saobraćajnoj nesreći prethodnog novembra u Nevadi.

Rags III se tereti po četiri tačke optužnice, a njegovi advokati su na današnjem saslušanju od Suda tražili, kao ključni adut u ovom slučaju, da se policijski test na alkohol i opojne droge ne uvrsti kao dokazni materijal u ovom slučaju.

Profimedia
 

Sud je, međutim, njihov predlog odbio.

Rags se inače danas pojavio u Sudu vidno hladan i bez ikakvih emocija, u beloj košulji i leptir mašni u pratnji svojih pravnih zastupnika. Nije se oglašavao u sudnici niti je davao bilo kakve izjave za medije posle suđenja. On će do daljeg ostati u pritvoru u kojem se nalazi još od momenta saobraćajne nesreće koju je izazvao.

 

 

Ovo je Ragsu bilo prvo pojavljivanje u javnosti od novembra 2021. godine kada je saslušan, malo posle nesreće, jer se prethodno nije pojavio na zakazanom alko testu.

Prema slovu zakona, ukloliko Rags bude proglašen krivim za delo koje mu se stavlja na teret mogao bi narednih 50 godina provede iza rešetaka.

Naredno pojavljivanje pred  sudom zakazano je za septembar.

Podsećamo, u Ragsovoj uništenoj korveti nakon sudara policija je pronašla i napunjen pištolj. Prema izveštaju policije, Rags je u noći nesreće imao dvostruko veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene granice u Nevadi.

Da podsetimo, do nesreće je došlo u novembru prošle godine. Rags se, vozeći korvetu velikom brzinom, zakucao u automobil Srpkinje, u kojem je bila sa psom Maksom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike