Novi sraman potez advokata bivše NFL zvezde: Traže da se odbaci ključan dokaz za ubistvo Srpkinje Tine Tintor!

12.06.2022

12:50

0

Pod dejstvom alkohola, Rags je u novembru prošle godine u Las Vegasu vozio svoju korvetu brzinom od 251 kilometar na čas pre sudara u kojem je poginula Srpkinja

Novi sraman potez advokata bivše NFL zvezde: Traže da se odbaci ključan dokaz za ubistvo Srpkinje Tine Tintor!
las vegas1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri/Facebook

Nova sramna odluka advokata bivše NFL zvezde Henrija Ragsa III tokom suđenja za ubisvo Srpkinje Tine Tintor je sve ostavila u šoku. Traže od sudije da se odbaci dokaz za koji tužioci kažu da pokazuje da je Rags imao dva puta veću količinu alkohola u krvi nego što je dozvoljeno.

Pod dejstvom alkohola, Rags je u novembru prošle godine u Las Vegasu vozio svoju korvetu brzinom od 251 kilometar na čas pre sudara u kojem je poginula Srpkinja.

U sudskom podnesku, koji je efektivno odložio preliminarno saslušanje dokaza, Ragsov tim odbrane tvrdi da policija nije imala zakonski razlog da traži od sudije da odobri nalog za pribavljanje Ragsove krvi.

- Pravi verovatni uzrok nije postojao. Sama činjenica da je Rags učestvovao u fatalnom sudaru vozila, sama po sebi ne daje razlog za verovanje da je vozio pod dejstvom alkohola - napisali su advokati Dejvid Česnof i Ričard Šonfeld u dokumentu koji su 23. maja podneli sudiji u Las Vegasu An Zimerman.

Rags je hospitalizovan, a na mestu nesreće nije urađen alko-test i test na opojne supstance, kako bi se utvrdilo da li je pod uticajem alkohola ili opijata, navodi se u dokumentu. Napominje se da je policajac pitao svog narednika šta da radi bez nalaza testa.

Ipak, prema policiji, Rags je u noći nesreće imao dvostruko veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene granice u Nevadi.

Foto: Facebook
 

Zimerman je pomerila datum preliminarnog saslušanja sa prošle nedelje na 7. septembar, kako bi se utvrdilo da li će se Ragsu suditi pred državnim sudom za krivično delo vožnje pod uticajem i optužbi za nesavesnu vožnju. Ona je zakazala ročište za 12. jul povodom dokaznog pitanja.

Rags (23) ostaje u ključnom pritvoru u Las Vegasu, sa elektronskim GPS praćenjem i nadzorom zbog alkohola. Prete mu obavezne dve godine u državnom zatvoru i možda više od 50 godina ako bude osuđen.

U njegovoj uništenoj korveti nakon sudara policija je pronašla i napunjen pištolj.

Da podsetimo, do nesreće je došlo u novembru prošle godine. Rags se, vozeći korvetu velikom brzinom, zakucao u automobil Srpkinje, u kojem je bila sa psom Maksom.

Od siline udarca Tinin automobil se zapalio, a ona i njen pas su izgoreli.

Rags i njegova devojka Kiara Kilgo-Vašington su nakon nesreće hospitalizovani. Stepen njihovih povreda nije objavljen u javnosti, iako je okružni tužilac Klark Stiv Volfson rekao da je tužiocima rečeno da je Rags zadobio povredu noge i da je Kilgo-Vašington podvrgnuta operaciji ruke.

Rags se pojavio kao velika zvezda Rejdersa prošle godine, sa četvorogodišnjim početnim ugovorom koji je navodno vredan više od 16 miliona dolara. Tim ga je otpustio samo nekoliko sati nakon nesreće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike