Misterija skeleta kod Niša: Slaviša nestao pre dve godine, njegov brat dao uzorak na DNK analizu i čeka!

26.10.2022

16:48

0

"Inspektor rekao da su našli kostur i pitali da li mogu da dam biološki materijal, jer sam brat od strica", kaže Nebojša Milić

Misterija skeleta kod Niša: Slaviša nestao pre dve godine, njegov brat dao uzorak na DNK analizu i čeka!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Pixabay

Za petnaestak dana trebalo bi da budu gotovi rezultati DNK analize koja bi mogla da rasvetli misteriju skeleta nedavno pronađenog u ataru sela Pasi Poljana.

Stručnjaci za forenzičku analizu MUP uzeli su biološki materijal Nebojše Milića. On je brat od strica Slaviše Milića, iz doljevačkog sela Ćurlina, koji je nestao pre dve godine. Žele da njegov DNK uporede sa onim iz pronađenog skeleta, jer sumnje da posmrtni ostaci pripadaju Miliću.

Slaviša je nakon smrti roditelja, živeo sam, nikada se nije ženio niti je imao decu. Pre početka pandemije imao je saobraćajnu nezgodu, a istog dana ostao je i bez krova nad glavom, jer mu se kuća zapalila. Zbog toga je završio u privremenom boravku u doljevačkom Centru za socijalni rad, ali je to mesto ubrzo napustio. Od tada mu se gubi svaki trag.

- Bio sam na poslu tog 14. marta 2020. godine, kada su me pozvali da mi kažu da je moj brat imao udes, auto ga je udario dok je na biciklu, pa su pozvali da idem po njega u bolnicu. Otišao sam i odvezao ga kući. Istog dana zapalila mu se kuća u kojoj je živeo sam. Uveče sam video da gori, brzo su stigli i vatrogasci da gase, ali već je vatra uzela maha. Kako brat nije imao gde da živi, došla je socijalna služba iz Doljevca i ponudili su mu privremeni smeštaj u Sigurnoj kući. Ja nisam imao mogućnosti da ga prihvatim, tako da su ga odvezli – priča Nebojša.

On objašnjava da mu je tada direktor Centra za socijalni potvrdio da mu je brat smešten i da je sve u redu. Ali kako je pandemija kucala na vrata, tog marta 2020. godine, Nebojša nije mogao da poseti brata. Da Slaviša više nije u smeštaju u Centru za socijalni rad saznao je tek posle nekoliko meseci.

- Nisam mogao da odlazim u posetu jer su krenula zatvaranja i zabrane kretanja i čitav taj haos. Kada je tačno nestao, ne znam. Kod njega sam otišao tek u novembru 2020. godine. Interesovao sam se za njega, međutim iz Centra za socijalni rad su mi rekli da ne znaju gde je i da nije njihova stvar gde je. Objasnili su nam da je zaključao sobu, ostavio ključ i otišao, da se više nije vratio. Sutradan sam otišao u policiju da prijavim njegov nestanak - kaže Milić.

Od tada prošlo dve godine  i Nebojša ništa nije saznao o Slaviši.

- Više puta smo išli i u nišku policiju, ali nije bilo informacija, sve dok pre nekoliko dana nije pozvao inspektor. Rekli su mi da su našli kostur i pitali me da li mogu da dam biološki materijal, jer sam brat od strica, ja sam rekao da mogu i da želim. Hoću da saznam kako je moj brat završio i da pokopam njegove kosti, ukoliko se ispostavi da je to on. Slaviša je bio lep i dobar mladić, ali otkako su mu roditelji umrli, počeo je da propada i da pije. Ko zna kako je završio – zaključuje Nebojša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike