Ubio Ljubomira, pa njegovo telo umotao u tepih i ostavio u gepeku: Počinje suđenje ubici iz Sremske Mitrovice

25.10.2022

07:52

0

Autor: M. B.

Lekarević je optužen da je pretukao do smrti Trnića, a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek "golfa"

Ubio Ljubomira, pa njegovo telo umotao u tepih i ostavio u gepeku: Počinje suđenje ubici iz Sremske Mitrovice
Ljubomir Trnić - Copyright Printskrin/facebook

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici  za 9. novembar zakazano je pripremno ročište Venesu Lekareviću (38) iz Sremske Mitrovice, koji je okrivljen za teško ubistvo Ljubomira Trnića (43) 24. avgusta prošle godine.

Očekuje se da će tada Lekarević izneti odbranu na optužbe da je pretukao do smrti Trnića, a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila "golf", gde je i pronađeno u naselju Kamenjar u Sremskoj Mitrovici.

Trnić, otac tri maloletne devojčice, pronađen je dan nakon što je njegov nestanak policiji prijavila supruga Jovana, koja je sve vreme naslućivala da mu se nešto desilo. Ona je navela da se Ljubomir, prema nalazima obdukcije, ugušio od sopstvene krvi, a lice mu je bilo unakaženo od batina.

Printscreen/Faceebook
 

- Želja mi je samo da čujem istinu, šta se desilo i šta je bio razlog da mu se oduzme život - kaže udovica Jovana za Novosti.

Iako je u ovom zločinu bila osumnjičena i Nikolina K. (26), da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, koja se tokom istrage izjasnila da je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu protiv nje, jer, kako su naveli, nije bilo dovoljno dokaza da se ona optuži. Iz tužilaštva su naveli da ona nije učestvovala u zadavanju udaraca pokojnom Ljubomiru i da uopšte nije bila u istoj sobi u kojoj su bili Trnić i Lekarević.

24sedam
 

- Zašto ona, kada je znala šta se dešava u toj drugoj sobi, nije istrčala napolje, zvala pomoć i sprečila Venesa da mog muža udara pesnicama - pitala se Jovana, po obustavljanu istrage protiv Nikoline.

Dodala je da je njen DNK je pronađen na kanapima, što je dokaz da je učestvovala u iznošenju tela.

- Ona je otvorila gepek da bi u njen automobil smestili telo mog supruga, krila se sa Venesom četiri dana od policije. Šta je još potrebno kao dokaz, da je i ona saučesnik? Želim da prizna šta je uradila - ogorčeno je rekla Jovana.

Printscreen Facebook
 

Vasilije Jović (33), kum od svirepo ubijenog Ljubomira ispričao je za 24 sedam da je odmah krenuo u potragu za Ljubomirom, kada je saznao od njegove supruge da je nestao.

– Kuma su mi tukli, iživljavali se nad njim i u tim trenucima puštali muziku. Verovatno su bili drogirani, jer to normalan čovek ne može da uradi. Oni su psihopate i narkomani. Kada je policija otvorila gepek u kom su ga počinioci ostavili, tamo je bio moj kum Ljubomir, a njegova supruga Jovana je prepoznala stvari koje je nosio tog dana uoči nestanka- rekao je Jović i dodao da je Ljubomita ćerka kroz suze tražila.

Jovanin kum je za 24sedam rekao da su meštani navodno danima spekulisali o tome i da je Nikolina, u periodu kada je puštena da se brani sa slobode, viđena u noćnom provodu u Sremskoj Mitrovici.

Uhapšen nakon 4 dana

Odmah nakon otkrivanja zločina, policija je krenula u potragu za Lekarevićem, koji je uhapšen posle četiri dana u ataru sela Laćarak.

On je u pritvorskoj jedinici KPZ, odakle će biti sproveden na suđenje.

Tog kobnog 26. avgusta, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dvojicom poznanika.

Kako su ispričali svedoci, tada je naišao Venes, koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija smirila, Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, na šta je on pristao i otišli su zajedno kod Nikoline u stan. Tražeći Ljubomira i raspitujući se kod osoba koje su ga videle, Trnićevi porodični prijatelji polako su doveli policiju do tela i osumnjičenog.

Nesrećni čovek je iza sebe ostavio troje dece – najstarije ima 10 godina, srednje 6 i bebu od 13,5 meseci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike