Smrt koja se ne zaboravlja: Malog Dušana (13) skinhedsi tukli sve dok je davao znake života! Majka se od tuge obesila

18.10.2022

09:12

2

Autor: 24sedam

Milan Čujić i Ištvan Fendrik iz Zemuna osuđeni su na po deset godina maloletničkog zatvora

Smrt koja se ne zaboravlja: Malog Dušana (13) skinhedsi tukli sve dok je davao znake života! Majka se od tuge obesila
dusan - Copyright Printscreen Youtube RTS

Dušan Jovanović (13) pre 25 godina brutalno je ubijen u Beogradskoj ulici u centru prestonice, a njega su ubili skinhedi samo zato što je bio romske nacionalnosti!

Dečaku je tog dana otac dao pare da ode po sok u obližnju prodavnicu iz koje se nije vratio živ jer su ga čizmama sa metalnim ojačanjem do smrti šutirali skinhedsi Milan Čujić i Ištvan Fendrik iz Zemuna, kasnije osuđeni su na po deset godina zatvora i poslati su na izdržavanje kazne u Kazneno-popravni zavod za maloletnike u Valjevu.

Oni su dečka presreli na ulici i tražili mu novac. Oborili su ga na zemlju i počeli sa pesničenjem i šutiranjem sve dok je davao znake života. Izdahnuo je od posledica preloma vrata.

Dušanov otac, Aleksandar Jovanović, ispričao je kasnije za medije da je, videvši da se duže vreme ne vraća kući, krenuo za sinom.

- Našao sam ga da leži na stepenicama, glava mu je bila pognuta unazad. Tada sam viknuo: "Ko mi ubi sina?" Izašle su komšije, a ja nisam znao šta da radim. Utrčao sam kod komšinice, rekao joj da pozove policiju, a onda je izašla i moja žena. Rekao sam joj: "Ubili su nam sina", a ona je počela da vrišti - ispričao je davne 1997. Dušanov otac opisujući to pakleno veče, ni ne sluteći da će nekoliko godina kasnije nestati gotovo cela njegova porodica.

Dečakova majka nije mogla da podnese smrt svoga sina, pa se obesila 2015. godine i pored njega je sahranjena. Nakon nje, preminuo je i Aleksandar, otac dečaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike