Kavčani i Turci planirali ubistvo Vukotića: Vođa škaljaraca ubijen za ogromnu sumu novca?

15.10.2022

14:04

0

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe

Kavčani i Turci planirali ubistvo Vukotića: Vođa škaljaraca ubijen za ogromnu sumu novca?
Jovica Vukotić - Copyright MUP

Dva mobilna telefona pronađena su u sobi Istražnog zatvora u kojoj boravi turski državljanin Binali Camgoz i pet navodnih pripadnika kavačkog klana. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankica saopšteno je da su telefoni oduzeti krajem septembra, pišu Vijesti.

Nisu precizno odgovorili da li je jedan od oduzetih telefona imao kripto zaštitu. U sobi sa Camgozom, prema pisanju Vijesti, boravi i jedan visokopozicionirani član podgoričkog ogranka kavačkog klana. Zatvorsku ćeliju su pretresli nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

”U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, u Istražnom zatvoru Podgorica, službenici obezbeđenja su izvršili pretres prostorije u kojoj boravi šest pritvorenih lica. Prilikom pretresa, u navedenoj prostoriji pronađena su i oduzeta dva mobilna telefona i jedan improvizovani bodež. O navedenim pronađenim i oduzetim stvarima Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je obavestila Upravu policije, Odeljenje bezbednosti Danilovgrad”, kazali su iz UIKS.

Objašnjavaju da je protiv dva pritvorena lica, kod kojih su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, pokrenut disciplinski postupak. Nisu želeli da objasne da li i zbog čega pretres te sobe nisu radili službenici Istražnog zatvora.

Binali Čamgoz/Printscreen/Twitter
 

Crnogorska policija koja je uhapsila Binalija Camgoza (39) po poternici Interpola, u stvari je Deniz Camgoz i turske vlasti ga traže zbog umešanosti u najmanje dva ubistva. Camgoz je prilikom hapšenja kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bajhan. Sa njim je privedeno još pet turskih državljanakoji su takođe, kako pišu turski mediji na poternici njihovih vlasti.

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija u krivičnom dosijeu upisani su mu razni zločini, ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica...

Pretresi nakon hapšenja u Istanbulu

Soba u kojoj borave Camgoz i kavčani pretresena je nakon što je turska policija samo par dana nakon likvidacije Vukotića u Istanbulu, rasvetlila taj zločin. Da bi otkrili ko je ubio vođu škaljaraca, tamošnji inspektori pregledali su 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da su na dan ubistva, osumnjičeni pratili Vukotićevo vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo. Prema saznanjima policije, osoba koja je upravljala motorom je Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Nek, koji je bio na crvenoj Iinterpolovoj poternici, kao i Emirkan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao u Vukotića.

Foto: MUP
 

Pronađen je i GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo. Tokom istrage otkrili su da su Elanur Tuna i Furkan Ješil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, četiri meseca pratili Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru, preneli su turski mediji.

Navodno, Vukotić je ubijen za million i po evra

Istragom je utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije Kavač - Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića. U istragama koje je sprovela policija, utvrđeno je da se Živković dogovorio sa organizacijom Binali Camgoz da ubije Vukotića za 1,5 miliona evra.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Nek zajedno radile na likvidaciji Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i u ponedeljak uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, A.S, A.I, M.P, N.A, E.C, E.C. i C.C. je priveden.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike