Upadaju u "Hublot", tuku obezbeđenje čekićem i grabe satove: Srbin sa još dvoje odneo plen vredan 150.000 evra, "dolijao" u susednoj državi

14.10.2022

08:26

0

Autor: M. Brkić

Pljačka se dogodila u sredu oko 18 sati u radnji luksuznih satova "Hublot" u Bratislavi

Upadaju u "Hublot", tuku obezbeđenje čekićem i grabe satove: Srbin sa još dvoje odneo plen vredan 150.000 evra, "dolijao" u susednoj državi
pljačka (3) - Copyright Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Srbin (32) uhapšen je u sredu uveče u Beču, zbog sumnje da je istog dana, sa još dve osobe u roku od 20 sekundi opljačkao radnju satova u Bratislavi, kada je odnet "plen" vredan 150.000 evra!

Pljačka se dogodila u sredu oko 18 sati u radnji luksuznih satova "Hublot", koja se nalazi u sklopu hotela u centru Bratislave. Policija iz ovog grada na svom Fejsbuk profilu objavila je snimak nadzornih kamera radnje, koja je zabeležila upad lopova. Na snimku se vidi kako žena zvoni da uđe u radnju, a radnik obezbeđenja joj otvara vrata.

U tom trenutku u radnju uleću dvojica muškaraca, sa kacigama za motor na glavama i napadaju radnika obezbeđenja, udarajući ga više puta čekićem u glavu, navodi se u objavi policije. Žena tada beži iz radnje.

 

 

Potom, muškarci razbijaju vitrine i uzimaju 14 luksuznih satova, čija je vrednost procenjena na više od 150.000 evra. Zatim su pobegli u podzemnu garažu gde su se razdvojili, a Srbin je, kako je utvrđeno, pobegao skuterom u Austriju.

U objavi policije u Bratislavi navodi se da su nakon provale intenzivno počeli da sarađuju sa austrijskom policijom i da tragaju za počiniocima.

Zahvaljujući toj saradnji, Srbin je uhapšen nakon samo dva i po sata, u Beču. Kako je saopštila tamošnja policija, tom prilikom kod njega su pronađene rukavice za jednokratnu upotrebu i oprema za satove, koje je državljanin Srbije nameravao da baci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike